‘Bourbon and Blues’ eind maart in de winkels

In een gelimiteerde oplage van 1260 exemplaren zullen een vatted Springbank Single Malt en Hans Offringa’s nieuwste boek Bourbon & Blues (in Nederlandse vertaling) samen verpakt en gesealed worden tot een unieke uitgave, die uitsluitend bij slijters te verkrijgen zal zijn, want boekhandels mogen nu eenmaal geen sterke drank verkopen. De verkoopprijs zal  €74,95 gaan bedragen! Naar verluidt zullen boek en whisky officieel ten doop worden gehouden op het Groningse whiskyfestival op 25-27 maart a.s.

Eerst de whisky: Deze single malt is een vatting van 6 ex-bourbonvaten uit 1998 met opeenvolgende nummers, speciaal geselecteerd door Frank McHardy en Hans Offringa voor Fourcroy Nederland, de importeur van Springbank. De whisky heet Springbank – The Blues Edition en is, net zoals de Jazz Edition uit 2010, op vatsterkte gebotteld. Dan het boek: 240 pagina’s lekker leesvoer, inclusief een full colour fotokatern van 16 pagina’s met afbeeldingen van bourbon distilleerderijen in het midden van het boek. Het is ditmaal dus geen coffeetable book met heel veel foto’s, maar echt verhalend, in de stijl van De Weg naar Craigellachie.

De foto’s in het boek zijn door The Whisky Couple zelf gemaakt tijdens reizen door de VS. Het boek is vormgegeven door Laurien Stam en de opmaak is verzorgd door Becky Offringa. Het voorwoord is geschreven door Jim Rutledge, master distiller van Four Roses. Daarnaast heeft Jack McCray weer als contributing editor opgetreden, net zoals bij Whisky & Jazz. En last but not least, de Nederlandse bourbonkenner Bas van der Groep, aka KSBB, heeft ook een bijdrage geleverd door een eerdere versie van het manuscript te lezen en de auteur van enkele waardevolle adviezen te voorzien.

http://www.youtube.com/watch?v=cui5j4zHkEo

%d bloggers like this: