*-*-*PRIMEUR*-*-* Jontavious Willis 11 November a.s. Live @ Haarlem Blues Club

Minimaal eens per maand organiseert de Haarlem Blues Club een blues evenement. U kunt hier in een ontspannen, laagdrempelige sfeer genieten van een programmering van internationale muzikanten met allure én vooraf genieten van een kopje koffie met appeltaart en/of in de nazit van het optreden nog genieten van een late night snack.

Belangrijk om te weten is dat de aanvangstijd tegenwoordig om half negen is!

De blues komt vanuit de origine zwarte, Afro-Amerikaanse muziek en haar cultuur. Toch zijn de originele makers behoorlijk ondervertegenwoordigd in de clubs en op de festivals.
Jontavious Willis vertegenwoordigt, jong als hij is, de zwarte blues van de nieuwe generatie als geen ander en binnenkort is hij te aanschouwen in de Haarlem Blues Club!

Willis, afkomstig uit Greenville, Georgia, groeide op met het zingen van Gospel muziek in de Mount Pilgrim Baptist Church met zijn grootvader. Van jongs af aan had hij het talent en de passie voor de muziek en het vermogen om zijn vaardigheden snel aan te scherpen. Op 14-jarige leeftijd kwam hij een YouTube-video tegen van Muddy Waters die ‘Hoochie Coochie Man’ speelde en was op slag verslingerd aan de blues.

Hij kreeg zijn broodnodige doorbraak van de levende legende Taj Mahal, die hem omschreef als de “wonderboy”. In 2015 nodigde Mahal Willis het podium op  om samen te musiceren. Dat optreden resulteerde in een daverende respons van het publiek en leidde Willis naar grotere podia en bredere mogelijkheden, waaronder een openingsslot bij selecte shows van de TajMo tour, met zijn muzikale mentoren Taj Mahal en Keb’ Mo’.

Jontavious Willis

Veel fans van Willis beschouwen hem als een oude ziel. Zijn speelstijl en zijn stem raken de wortels van country blues. Hij brengt de ware ziel van de muziek terug. Een krantenkop noemde hem ooit een “70-jarige bluesman in een 20-jarig lichaam”.

‘ Spectacular Class’  is de vervolgrelease op zijn debuutalbum, ‘ Blue Metamorphosis’ , dat in 2016 uitkwam en hem lovende kritieken opleverde van opmerkelijke bladen als Living Blues en Blues & Rhythm. In 2018 kreeg het album erkenning van de Blues Foundation via hun International Blues Challenge, waar hij werd geëerd met de Best Self-Produced CD Award.

Inmiddels zijn voor 2023 ook al The Cinelli Brothers (18 Febr.), Custis Salgado (17 Maart) , (Ian Siegal (08 April) en de daarop volgende maand (06 Mei) Rick Estrin & The Nightcats vastgelegd. 
Poster-alle-optredens-730x1024
Tickets: klik HIER voor online tickets.

LET OP!! Nieuwe aanvangstijd 20:30 uur!!!
Zaal opent een uur voor aanvang.

Locatie:
Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Parkeren kan gratis voor de deur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: