Nog één keer Blues Leerdam in Het Dak met Best Of The Blues 2022!!

Meer dan vijfentwintig jaar organiseerden Hein Derksen en Ben van Slooten – samen met de inmiddels overleden Aart Roza – als stichting Blues ’89 het Bluesfestival in Partycentrum Het Dak van Leerdam.

Nu het complex tegen de vlakte gaat wil men nog één keer een bluesfestival organiseren; Best Of The Blues staat gepland voor Zaterdag 15 oktober 20:30 uur.

Photocredits: Leo Gabriëls en José Gallois

Wie wil er niet bij zijn? Nog één keer ‘n ouderwets feest – Bluesfestival Leerdam in ‘t Dak!!

Er treden een drietal bands op zoals de Motel Kingz, Little Hat, The Original Strikes mààr er zijn ook een aantal gasten uitgenodigd om er een vet feest van te maken.

Zo zien we gerenommeerde namen als Marc ‘Tee’ Thijs
IMG_3185-BorderMaker

én Mischa Den Haring. 
18275571561_8c60267da1_oWie weet heeft de organisatie nóg een verrassing in petto.

Motel Kingz:
597A0333-BorderMakerNa een onderbreking van een paar jaar zijn ze weer terug, Motel Kingz, de Nederlandse bluesband met hun inspirerende en spannende mix van West Coast blues, Swing en Chicago blues. Voorzien van een vleugje country en soul, en altijd geserveerd op onverwachte en onnavolgbare wijze!! Vanuit het hart van Nederland, Leerdam, traden zij in 2006 aan in de Nederlandse blues-scène. Jong en leergierig, en geïnspireerd door artiesten als James Harman, The Fabulous Thunderbirds, Junior Watson en Red Devils, legden zij zich toe op het op eigenwijze interpreteren van bekende en meer obscure blues-klassiekers. Altijd met respect voor de oude meesters en met gevoel voor traditie, maar zonder te vervallen in afgezaagde aftreksels van the originals.
Nu zijn ze er weer! Nog altijd fris, onvoorspelbaar en entertaining. Gebleven zijn ook de dampende shows, in interactie met elkaar en het publiek, altijd weer uitmondend in een kokend hoogtepunt!! Maar nu aangevuld met jarenlange ervaring op nationale podia en optredens met grootheden als Richard van Bergen, Marc Tee en Big Pete. Waar in 2006 nog het predicaat ‘jonge honden’ gold, kunnen we nu met recht de uitspraak doen ‘aged like good whiskey’! Hun presentatie kent nog meer diepere lagen, hun interpretatie van de klassiekers doet nóg meer recht aan de essentie van blues en tegelijkertijd staat eigenzinnigheid nog altijd voorop.

Little Hat:
_DSC1800==Rockin’, sleazy en energiek… Little Hat mixt het allemaal in een meedogenloze groove wat het idee geeft alsof het uit een eenmansband komt. Hun strakke, rauwe en primitieve geluid neemt je mee terug naar een tijd waarin rock ‘n roll de maatstaf waren. De de dansritmes doen je bijna vergeten dat de band geen bassist huis worden maar door maar door de rechtervoet van de drummer worden ingevuld. Elke show zorgt voor een unieke ervaring, de bandleden dagen elkaar keer op keer uit om hogere niveaus te bereiken. Het rauwe en uitmuntende zang- en harpwerk van frontman Machiel Meijers wordt mooi aangevuld door het ruige old-school gitaarspel van de legendarische Dutch Blues Hall of Fame-inductee Willem Van Dullemen. Dit “spijkerharde” duo wordt gecompleteerd door de stuwende ritmes van topdrummer Paolo de Stigter, waardoor ze een alternatief powertrio zijn dat je elke dag van de week van je sokken kan blazen! Maar neem vooral je dansschoenen mee, want je zult onmogelijk stil kunnen zitten als deze jongens het podium bemannen!!

The Original Strikes:
IMG_3445-BorderMakerThe Strikes dateren al van 2004, deze band bereikte in hun korte bestaan een enorme schare liefhebbers en namen de nog steeds legendarische cd op Bathroom Acoustics. Dit zette het traditionele blueswereldje behoorlijk op zijn kop. Na een reünie optreden in 2018 besloten de jongens om wat regelmatiger samen te gaan optreden. Pieter van der Pluijm a.k.a. Big Pete is geen onbekende mondharmonicaspeler meer in de lage landen. Big Pete was zo’n 25 jaar geleden voornamelijk actief als gitarist in diverse rockbands, echter de muziek van Lester Butler’s The Red Devils maakte dat hij vol voor de mondharmonica koos. Hij bleek zó getalenteerd dat hij zelfs na de tragische dood van Lester Butler diverse optredens deed met The Red Devils in de VS en Europa, er werd zelfs met hen een nieuwe cd uitgebracht. Big Pete scoorde een platencontract bij Delta Groove Records, releaste Short Cuts wat een schot in de roos bleek te zijn door de participatie van een aantal ‘grote jongens’ op hetzelfde label. De schijf had zo’n groot bereik dat in 2018 was de Big Pete Bluesband zelfs support-act voor een Europese toer van Z.Z.Top mocht zijn! Naast blues-harpist/zanger/frontman Pieter van der Pluijm hebben ook de andere leden van de band ook niet stil hebben gezeten is het door hun drukke bestaan ook niet altijd mogelijk. Bassist Roelof Klijn heeft als begeleider van diverse bluesartiesten o.a. Malford Milligan, en nu ook in de theater tour “The Sound Of Blues & Americana” van Johan Derksen en enkele andere formaties genoeg werk voorhanden. Gitarist Sjors Nederlof is al vanaf zijn zestiende actief bij Coup De Grace plus verschillende nationale en internationale acts o.a. Anouk, Jan Akkerman, Matt Schofield en is winnaar van The Dutch Blues Gitarist Award 2011 is muziekdocent op de gitaaracademie in Rotterdam en brengt zijn kennis nu over op beginnende en gevorderde leerlingen. En dan is er ook nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen het is moeilijker om te zeggen met wie hij niet heeft meegespeeld. Hij is met recht “The King Of The Shuffle”. Allemaal volbloedmuzikanten het geheel inn perfecte harmonie en Big Pete krijgt alle ruimte voor zijn harmonicasolo’s zij geven hem de juiste lading in deze hardcore blues gemeen en smerig met een flinke injectie rock’n roll in de aderen.

BLues Leerdam Promo
REAGEER MASSAAL!!!
Wanneer?
Zaterdag 15 Oktober 2022
Prijs?
Tickets @ €17,50 in de vvk klik HIER, aan de zaal @ € 20,00 (indien voorradig)
Waar?
Partycentrum Het Dak
Tiendweg 9a
4142 EG Leerdam
Tijd?
Aanvang 20:30 uur, Deuren Open 19:30 uur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: