Yellowtime – Geel màg en kàn weer, bestel je kaarten snel!

Heel voorzichtig durven de organisatoren van Yellowtime Festival te hopen dat ’t dit jaar zal lukken….Ze houden de ‘fingers crossed’, in ieder geval staat alles al in de startblokken.
Op zaterdag 4 en zondag 5 September zal de zon schijnen over de Busser-tuin in Geel, Yellowtime màg en kàn weer!

Photocredits: promoshots, Jose Gallois en YouTube.

De organisatie hoopt dat het intieme Yellowtime-tuinfestival doorgang mag vinden. Dit festival staat voor échte muziekliefhebbers als een vaste waarde het eerste weekend van September als een jaarlijks weerkerend hoogtepunt in de agenda geblokt.
Jammer genoeg was er in 2020 géén 10e editie…..Geen jubileum! Geen extra groot sfeerfeest! Hoe stil bleef het toen in de Busser-tuin!

Yellow-Blues zal pompen, steunen en dansen en op zondag zal Easy-Yellow swingen en emotioneren zoals nooit tevoren.

Maarrrrrr de stilte wordt dit jaar met veel liefde en passie verbroken, het programma is exact hetzelfde als gepland in 2020.
De muzikanten hebben de stilte samen met ons allen uitgezeten en zijn nét zo opgewonden als wij met het vizier op een dubbel zo mooie 10e editie van dit prachtige, sfeervolle evenement.

We kijken samen met de organisatoren uit naar het hoogtepunt op zondagavond met niemand minder dan Candy Dulfer en haar mooie sax!

Dans de (blues)zaterdagavond in met The Nights, Rootbag, Sugar Queen en The BluesBones!
Iedereen wil heel graag naar Yellowtime terugkomen om te boppen, te swampen en te grooven!
De nacht zal te kort zijn dus wees erbij vanaf de start om 18:00 uur!

Zaterdag 4 September:

THE NIGHTS
The nights croppedBad Belgian Blues Boys van eigen bodem, openen de feesteditie. Deze Kempense bluesgroep bestaat al 40 jaar. Ze spelen aanstekelijke Sixties Rhythm & Blues met knipoogjes naar Blues en Rock. Zij rocken en bluezen als geen ander en zijn live niet te versmaden. We’re gonna bop ’till we drop!

ROOTBAG
rootbagUitgeroepen tot de beste bluesband van 2015 komen Richard van Bergen, Nederlands betere ‘guitarslinger’, drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn nogmaals naar YellowTime Blues nadat tijdens hun optreden in 2019 het aggregaat de geest gaf. Een herkansing dus voor luisteraar en bandleden! Van Bergen blues man in hart en nieren bracht samen met bovengenoemde kompanen in 2014 het album ‘Rootbag’ uit. Met dit debuutalbum werd koers gezet richting ‘Down South’ een reis naar het diepe zuiden van de VS. De muziek is een mix van rauwe Delta blues, swampy rhythm & blues en een sexy New Orleans groove. De Low Lands draagt dit album nog immer een warm hart toe. ‘Rootbag’ werd bedolven onder niets dan positieve recensies en dus wordt het tijd ook in Geel live beluisterd kan worden.

SUGAR QUEEN
33086823203_d3cb9caebd_oMichele ‘Sugar Queen’ Denise is een veelzijdige Amerikaanse zangeres die opgroeide met een sterk evangelische background. Zij begon haar muzikale reis als zangeres, net zoals zoveel blues en soulcollega’s, in gospelkoren. Samen met haar nieuwe band staan ze er weer krachtig en tonen ze dat blues niet alleen kan swingen maar ook diep emotioneel zal zijn.
“Take me in your arms and sugar me, mama”!!!

THE BLUESBONES
11901905624_22cdb5845f_oThe BluesBones, een band met 5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, spelen blues/rock met veel gevoel en vaardigheid. Hun zelfgeschreven repertoire varieert van blues rock tot zachte en gevoelige blues ballads, van zompige slide guitar tot meer heavy rock. Een uitgebreide waaier aan muziekstijlen, die de band een grote fanbase opgeleverd heeft in binnen- én buitenland. De band, opgericht in 2011, bracht in 2012 reeds zijn eerste album uit en werd hetzelfde jaar tot publiekslieveling verkozen bij de Belgian Blues Challenge, nationale wedstrijd die de band in 2016 overtuigend won. Als Belgische vertegenwoordiger eindigden The BluesBones tweede in de daaropvolgende European Blues Challenge in Horsens in Denemarken in 2017! De band speelde al meer dan 400 Europese shows en op verschillende (internationale) festivals waar zij het podium deelde met o.a. B King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones e.v.a.

Zondag 5 September:

Zondag is lazy, easy, warm en moét dus al om 14:00 uur beginnen te kabbelen!
Dat doen de studenten van de muziekacademie in Geel op het Sultan-podium. Het eerbetoon aan de inspirerende, charismatische voorzitter van Yellowtime, onze Sultan, die helaas voor eeuwig gemist moet worden. Meer dan ooit zal hij in, rond en boven het festival aanwezig zijn!

RONY VERBIEST CHARLES LOOS QUARTET
Rony VerbiestTijdens zijn opleiding klassieke saxofoon werd de Nederlandse altsaxofonist Piet Noordijk de grote jazzheld van Rony Verbiest. Tijdens een bezoek aan Amsterdam toen nog o.b.v. zijn ouders, hoorde hij echter het swingende spel van accordeonist Johnny Meijer en werd hij opnieuw geïnspireerd door de accordeon, het instrument dat Rony vanaf zijn zesde jaar door zijn vader werd met de paplepel ingegeven. Verbiest ontwikkelde een eigen stijl; moderne jazz, bebop, swing, een vleugje tango en muzette, altijd met grote eerbied voor de melodie. Rony Verbiest vormt intussen een sterk quartet samen met pianist Charles Loos die in 1972 naar de Berklee School of Music in Boston vertrok om aldaar compositie- en jazz-orkestratie te studeren. Deze samenwerking belooft een magische opener van Easy Yellow te worden.

YVONNE WALTER
yvonne walterDe grande dame van Yellowtime, Yvonne Walter, zal weer als frontvrouw aantreden, ditmaal van een Modern Jazz Revival Band, met de grote muzikanten, Bram Weijters, Erik Ineke, Dirk Van der Linden en Piet Verbist. Zij blazen het album wat Rita Reys en Pim Jacobs t.g.v. hun huwelijk met de titel ‘Marriage In Modern Jazz’ uitbrachten nieuw leven in. Nog altijd klinkt deze muziek zeer fris in de oren.
Yvonne Walter en haar Vlaamse jazzvrienden eren dit album 60 jaar na datO met een nieuwe CD in hun eigen uitvoering.

CANDY DULFER JAZZBAND
candy dulferDe wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer komt naar YellowTime voor een uniek, intiem jazzconcert. Zij brengt een viertal van Neerlands beste jazzmusici mee, waaronder de internationaal vermaarde bassist Harry Emmery (die o.m. Chet Baker begeleidde), Stephan Geusebroek, Harry Emmery, Cyril Directie en trompettist Jan van Duikeren (o.a. bekend van zijn werk met de Bigband van het Amsterdamse Concertgebouw). Over de hele wereld staat Candy Dulfer bekend om haar krachtige, energieke optredens, ze werkt samen met de beroemdste sterren (waaronder Prince, Beyoncé, Aretha Franklin, Sheila E., Maceo Parker, Dave Stewart, Van Morrison, Lionel Richie en Pink Floyd), speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht ruim 2,5 miljoen solo-albums wereldwijd, en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Inmiddels was ze al vaker in België te bewonderen, maar dit is de eerste keer dat ze met haar jazzband optreedt, de primeur is voor Yellowtime! In Geel brengt ze een uniek concert waarin ze haar zeer sterk aanwezige Jazz roots exploreert samen met het hechte viertal dat de jazz tot in de puntjes beheerst.

Jong aanstormend talent is weer van de partij op zondag met Ben Van Bortel en Aegle! Kom genieten van deze kwaliteitsvolle jonge artiesten!

De ticketverkoop is al gestart op 30 juni en het zal zaak zijn om snel te boeken want de plekjes zijn beperkt én afhankelijk van de Corona-maatregelen.
Klik voor tickets HIER

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de regels niet strenger maar soepeler worden want nóg een jaar zonder Yellowtime, dat kan natuurlijk niet meer!

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: