BINNENKORT – Dit seizoen te zien en te horen @ Haarlemse Blues Club

Minimaal eens per maand organiseert De Haarlemse Blues Club een blues evenement. U kunt hier in een ontspannen, laagdrempelige sfeer genieten van een programmering van internationale muzikanten met allure.

Dit seizoen is natuurlijk niet te vergelijken met voorgaande jaren i.v.m. de Corona-regelgeving maar de organisatie meent toch voor de broodnodige concerten te kunnen zorgen. Wie en wat kunnen we dit seizoen in Circus Hakim verwachten?

Zaterdag 14 Augustus 2021 – Mr. Boogie Woogie
26237612831_44597c8376_oEric-Jan Overbeek, die inmiddels dertien CD’s, vier singles en een live DVD op zijn naam heeft staan, wordt in 2005 uitgeroepen tot Best European Blues Pianist en ontvangt tevens de prestigieuze Award voor Best Dutch Blues Pianist 2010. Een titel waar hij in 2013 opnieuw voor genomineerd wordt. In 2017 won hij de Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigde hij Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Geïnspireerd door zijn “boogiemaatjes” Rob Hoeke en André Valkering ontwikkelt hij zich zeer snel tot de meest opvallende en energieke boogiewoogie pianist van Nederland.

Zaterdag 18 September 2021 – The Özdemirs
46716835814_bc7c97dc7a_oIn 2019 mocht Amerikaan Johnny Rawls de bühne van de Haarlemse Bluesclub beklimmen. Het werd een fantastische show mede door de band – The Özdemirs – die hem begeleidde. Maar zij hebben als backing band met meer gerenommeerde US muzikanten zoals Kirk Fletcher, Shawn Pittman, Memo Gonzalez, Sugaray Rayford, Mike Morgan, Holland K. Smith, Angela Brown in clubs en festivals door heel Europa opgetreden. The Özdemirs zijn Erkan Özdemir, bassist met bijna 30 jaar ervaring in de Europese blues scene, zijn zonen Kenan Özdemir op gitaar en zang en Levent Özdemir op drumms. Die familieband, die hoor je door in het samenspel van de mannen. Kenan en Levent Özdemir kwamen al vroeg in aanraking met bluesmuziek en hebben vele fascinerende kanten kunnen ontdekken van de muziekgeschiedenis die Amerika rijk is. Naast de meer traditionele bluesstijlen uit de jaren ’50 en ’60, zoals die van Freddie King, B.B. King en Albert Collins raakten de twee jonge Özdemirs ook verslingerd aan diverse andere stijlen. Al Green, James Brown, The Meters, Bootsy Collins zijn maar een paar namen. Het jeugdige enthousiasme en de entertainende energie van de twee jonge Özdemirs gecombineerd met de routine en rust van vader staat garant voor een zeer vermakelijk concertplezier.

Zondag 03 Oktober 2021 – Haarlem Special
35150298662_8b369f7e22_oNaast het organiseren van concerten met doorgaans internationaal toerende bands uit het buitenland, ziet de Haarlemse Blues Club eens per seizoen ook een rol weggelegd waarin de organisatoren muzikale aangelegenheden die een sterke binding met Haarlem hebben een podium geven. Vandaar deze ‘Haarlem Special’, waarin Haarlemse musici, die de kneepjes van het vak en de klappen van de zweep kennen, een prachtig eerbetoon brengen aan de legende die Oscar Benton heet. Daarnaast zal gerenommeerd journalist Peter Bruyn – auteur van de biografie ‘De Zeven Levens van Oscar Benton’ – mooie anekdotes en verhalen vertellen over zijn ervaringen met Oscar, aangevuld met sfeervol beeldmateriaal. Dit alles omlijst door Bentons’s oud-medemuzikanten, vrienden en bewonderaars. We noemen er een paar zoals drummer Herman Souverein die aan de wieg van de Oscar Benton Blues Band stond, gitarist en zanger Johnny LaPorte die veertig jaar lang met Benton speelde. Ook Pieter Bakker (zanger/bassist/gitarist) maakt acte de présence onder het klassieke Benton-motto ‘I Feel So Good!’

Zaterdag 16 Oktober 2021 – Little Boogie Boy
32923180553_e831f49a11_oNovember 2017 werd Wallace Coleman door deze titanen uit de Nederlandse blues-scene begeleid. Gelukkig kan Little Boogie Boy, 3 maal genomineerd bij de Dutch Blues Awards, nadat de aanvankelijke datum door de pandemie noodgedwongen moest worden uitgesteld, alsnog het Haarlemse podium aandoen. Hein Meijer zoals hij in het dagelijkse leven heet deelde het podium met Amerikaanse artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleidde met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas. Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden. Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues-mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf door zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning. Little Boogie Boy wordt begeleid door bassist Jan den Boer en Bert Fonderie op drumms. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans swamp zijn enkele stijlen die worden gebracht. Een set-list ontbreekt, de reacties van het publiek bepalen de richting van het repertoire. Elke avond is anders…

Vrijdag 19 November 2021 – Kat Riggins
45586934534_1a1b2104b3_oKat Riggins was tot 2015 in Nederland en de rest van Europa nog volledig onbekend. Daar kwam rap verandering in na één King Bee Music Agency tour in de Benelux, met o.a. optredens in de ter ziele gegane North Sea Jazz Club Amsterdam en een optreden op Blues Alive – Boxmeer. 2017 kwam de hittepetit voor een aantal optredens terug naar Nederland, waaronder Grolloo, de thuishaven van Johan Derksen. Die zag/hoorde haar en ter stond werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’! Natuurlijk werd de kleine bluesdiva ook in het populaire tv-programma Voetbal Inside geprogrammeerd. Kat Riggins treedt al vanaf 2018 op met de Nederlandse begeleiders ‘Blues Revival’ bestaande o.a. uit Steven van der Nat a.k.a. Little Steve op gitaar, Jan de Ligt sax, Andreas Carree drumms en Hassan Abudaldah bass. Begin 2020 tekende Kat Riggins een prachtig platencontract bij Gulf Coast Records (Mike Zito!)en werd haar album Cry Out wereldwijd uitgebracht.

BELANGRIJKE MEDEDELING m.b.t. kaartverkoop: 

Op last van de brandweer moeten de organisatoren het bezoekersaantal limiteren. Daarom heeft een bezoeker die een kaart koopt via de ticketshop te allen tijde voorrang op een bezoeker die per e-mail reserveert. Dat betekent dat, indien men per e-mail reserveert en het evenement lijkt in de voorverkoop te gaan uitverkopen, u per e-mail op de hoogte wordt gebracht en wordt geadviseerd alsnog via de ticketshop te bestellen om de plek te kunnen garanderen.

Tickets: klik HIER voor online tickets

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld worden de onderstaande aanvangs- en openingstijden gehanteerd:
vrijdag en zaterdag: 21:00 uur (zaal open 20:00 uur), ‘s zondags 16:00 uur (zaal open 15:00 uur).

Locatie:
Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Parkeren kan gratis voor de deur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: