Vooruitblik Op 17e Editie Bluezy Bluesfestival – Ridderkerk

Ook de zeventiende editie hebben Nico Bravenboer en consorten weer een mooie line-up voor het op zaterdag 28 Maart 2020 te houden festival in recreatiecentrum De Fakkel festival weten samen te stellen. Zoals ieder jaar ook dit jaar weer een bijzondere mix van internationale en nationale muzikale acts, gevestigde acts maar ook vernieuwende jonge acts!

Bill & The Burners (BE)
32900083057_763e4ff416_oBlues… en kruispunten… het is al van bij het prille begin dat deze combinatie tot de verbeelding spreekt. Ook al is het al een hele poos geleden dat Robert Johnson op zo’n kruispunt op zijn knieën viel, voor heel wat muzikanten en liefhebbers is de blues een blijvende bron van inspiratie. Zelden kruisten de wegen van vier ervaren bluesmuzikanten onder zo’n positief gesternte. Terwijl de bandleden geregeld teruggrijpen naar hun roots en op tekstueel vlak vanuit de puurste traditie de mensen de blues willen laten beleven, staan ze evengoed met beide voeten in het heden. Dit vertaalt zich in een resolute keuze voor eigentijdse muzikale arrangementen waar de vonken en het spelplezier vanaf spatten. Het blijkt een combinatie waarmee Bill and the Burners hun publiek niet warm, maar gloeiend heet maken voor hét muziekgenre dat aan de basis ligt van alles wat tegenwoordig nog wordt geproduceerd: de Blues. Mét hoofdletter!

Dave Warmerdam Band (NL)
48601359481_d827a899d6_oEen reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion. Dave Warmerdam won in 2016 op 16 jarige leeftijd samen met blueszanger Robbert Fossen, de Dutch Blues Challenge. Op de daaropvolgende International Blues Challenge in Memphis (USA) kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spann, Pinetop Perkins, Oscar Peterson en Cory Henry. Janne Timmer is een veelzijdige dame met de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin. Gitarist Sonny Ray van den Berg kwam in 2013 tot de halve finale in de SENA Guitar Talant awards. In 2017 speelde hij onder andere samen met MC Miss Bunty de Prince-tribute in Paradiso en met Jan Akkerman. Lars Hoogland, een virtuoos bluesbassist levert zijn medemuzikanten een sterke basis maar schroomt zeker niet om ook een solo te pakken. Drummer Rick van de Voort is samen met Lars de groovende fundering van de band.

Juwana Jenkins (USA/NL)
597A5851-BorderMakerZangeres en songwriter Juwana Jenkins is afkomstig uit Philadelphia USA maar is tegenwoordig woonachtig in Praag. Naast eigen werk nemen Juwana en haar band je mee op een reis door Amerika van originele liedjes, waarbij ze je onderdompelt in de diepe historische traditie van blues met gospel, Memphis soul en een beetje Motown. Ervaar het authentieke geluid en voel de kracht van de old-school blues met “The Blues Queen” Juwana Jenkins (VS)

Little Geneva (UK)

Tijdens de eerste repetitie werd er gelijk een EP opgenomen die de aandacht trok van niemand minder dan Chris Kimsey (producer van Rolling Stones). De reacties hierop waren zo overweldigend dat er direct besloten werd om een cd op te gaan nemen: Eel Pie. Dit album werd in 1 dag opgenomen.
Guy Forsyth, is meteen al een grote fan van Little Geneva geworden en heeft al een Scandinavische tour met Little Geneva als backing-band in de planning staan. Little Geneva bestaat uit vijf ervaren en doorgewinterde muzikanten die een hele sterke set zullen gaan neerzetten!

Saron Crenshaw & Blind B’ & the Visionairs (USA/NL)
41473213250_2ff7dacbf2_oHij leerde op tienjarige leeftijd gitaar spelen en met die jaren ervaring is hij momenteel een zeer getalenteerde gitarist. In de jaren zeventig en tachtig was hij bassist bij diverse bands in New Jersey, New York en South Carolina. SaRon deelde het podium met heel wat getalenteerde artiesten, zoals Lee Fields, Roy Roberts, Denise Lasalle, Bobby Rush, Jessie James, Tyrone Davis en Chuck Roberson.
Het afgelopen decennium was SaRon heel actief in blues clubs en festivals langs de Oostkust van de USA. In 2010 en 2011 mocht SaRon openen voor B.B. King en Robert Cray. Zijn liefde voor de blues muziek is geïnspireerd door B.B. King, Albert King, Albert Collins, Stevie Ray Vaughan en Buddy Guy, om de voornaamste te noemen. SaRon speelt op een Gibson Lucille gitaar, die door B.B. King eigenhandig getekend is. Crenshaw is een krachtige entertainer die nooit bang is om zich in het publiek te mengen.

Mike Zito (USA)
9408128475_63916cb04a_oZito, van 1970 St. Louis, Missouri, startte zijn carrière zo’n 20 jaar geleden en bracht inmiddels al een veertiental albums uit daarnaast won hij al tweemaal een Blues Music Award en werd hiervoor nog ettelijke malen genomineerd – waaronder afgelopen jaar voor contemporary blues male artist en rock blues album. Tijdens zijn bewogen carrière vond hij zelf ook de nodige blues op zijn pad, Zito overwon de nodige verslavingen maar gelukkig is hij tegenwoordig weer helemaal in topvorm. Verwacht van Mike Zito een kenmerkende stevige portie (Texas) blues & bluesrock: rauwe zang, een hechte funky ritmesectie en het spijkerharde, gierende gitaarwerk. Muziek waarbij je met veel plezier de volumeknop naar rechts draait.
poster bluezy blues
Wanneer? Zaterdag 28 Maart 2020

Tijd? 15:00 tot 01:00 uur.

Waar?
Recreatiecentrum De Fakkel
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk

Tickets?
Prijs in de vvk € 25,00, klik hier voor verkoop via de webshop
Dagkassa, indien voorradig, € 30,-

Ook voorverkoop bij de volgende adressen:

Overnachten?

Niet naar huis? Groot gelijk! Overnacht gewoon bij de hoofdsponsor van dit prachtige festival Van der Valk Hotel Ridderkerk! Check hier de website van Van der Valk Hotel Ridderkerk en geef ze een belletje op +31 180 64 69 00!

Je kan ook een overnachting winnen! Je maakt kans op een gratis overnachting (1 kamer voor 2 personen) bij Van der Valk Hotel Ridderkerk als je een ‘early bird’ besteller van minimaal 2 kaarten bent wordt er via internet wordt 1 winnaar getrokken, die in de nacht van zaterdag op zondag gratis mag overnachten. De kaarten dienen dan wel besteld te zijn vóór 14 februari 2020 (Valentijnsdag – hint!), daarna maken we de winnaar bekend!.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: