NIET TE MISSEN!!! Dulfer Plays Blues w. special guest Ian Siegal

Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’.

Photocredits Hans Dulfer – Ian Siegal: José Gallois

Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van Lead Belly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. In deze theatertour onthult hij het effect van de blueslegende op zijn eigen muziek, bijgestaan door onder meer zanger Ian Siegal, gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie, Hammondorgelmeester Bas van Lier en baritonsaxofonist en verteller Koen Schouten. Dulfer gaat met vrije geest het repertoire van Lead Belly te lijf, vergezeld van een portie sappige verhalen.
HANS DULFER ALONE (1)Hans Dulfer is één van Nederlands meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Dulfer heeft daarmee altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle plaat ‘Big Boy’ of met zijn huidige bands waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen is ‘Dulfer Plays Blues’ de allereerste theatershow van Hans Dulfer. Een toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Zanger Ian Siegal is afkomstig uit Groot-Brittanië en een gerenomeerde naam in het bluescircuit. Ian Siegal is autodidact en beschikt over die onmiskenbare blues groove. Niet voor niets wordt hij bestempeld als ‘The Voice of Contemporary Blues’ en blijft zijn schare fans groeien. Maar hij laat zich niet kaderen: blues is slechts één kleur van zijn muziekpalet. In zijn muziek hoor je invloeden terug van rock ‘n roll-helden zoals Little Richard en Elvis tot bluesgiganten zoals Muddy Waters en Howlin’ Wolf. Wie beter kan de blues van Leab Belly vertolken?
IAN SIEGAL ALONELead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de beruchte hoerenbuurt van Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.
HANS DULFER ALONE (2)De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere indrukwekkende verhalen.

Bereid u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht – net zoals de stem van Lead belly. ‘Dulfer Plays Blues’ zoals alleen Dulfer dat kan.

Waar? Zaantheater – Forbo Flooringzaal

Adres?  Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Wanneer? Zaterdag 15 Februari 2020

Hoe laat? 20:30 uur

Tickets? € 26.10 – klik HIER

Parkeren? Goedkoop parkeren kan ook, klik HIER 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: