Niet te missen!!! Erja Lyytinen @ De Gouden Leeuw – Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert uit Finland Erja Lyytinen met haar band.

Vrouwen, gitaren en blues is een combinatie die niet zoveel voorkomt, nee dames die een muzikaal bestaan als zanger/gitarist aan de blues wijden; ze zijn dun gezaaid.

Erja Lyytinen werd geboren in een muzikale familie in Kuopio, Finland in 1976. Sinds haar eerste stappen in de opname studio is Erja Lyytinen uitgegroeid tot een bonafide ster in haar thuisland en een gevierd muzikante in de internationale muziekscène. Ondertussen heeft deze dame al meer dan tien albums opgenomen in studio’s over de gehele wereld, zoals in Helsinki, London, Memphis en Clarksdale. Ze won een hele reeks aan prijzen en onderscheidingen.

Erja Lyytinen speelt zowel tradionele, als de moderne blues. Maar je vind ook andere invloeden terug in haar muziek, zoals jazz, pop, soul en rock. Haar eerste albums bracht Erja uit op het label Bluelight Records. Daarna tekende ze bij Ruf Records en dat was de start voor haar internationale carrière. Zo mocht ze in 2006 deelnemen aan de bekende “Ruf Blues Caravan Tour” en dat leidde tot een reeks van succesvolle shows in de Verenigde Staten. In 2013 nam ze wat gas terug omdat ze een tweeling op de wereld bracht. Dat was het beste wat haar was overkomen en ze besloot ook tot een hernieuwde start en tekende bij Tuhio Records, met enkele goed ontvangen albums plus een live cd/dvd Live In London.
24962789884_722d09d23d_oIn april 2019 kwam haar album Another World  uit met acht door Erja geschreven nummers, bovendien kreeg ze op dit album medewerking van slide specialist Sonny Landreth. Hierop is Erja Lyytinen een enigszins andere weg in geslagen, ze mengt elementen van blues, pop, rock en prog-rock zonder aan kwaliteit te verliezen. Al zeventien jaar kennen we haar als de ‘queen’ van de slide-gitaar, maar ook als bandleider die de grenzen van genres verlegt. Dat deed ze al op veel van haar albums want Erja Lyytinen wil graag bij de pioniers en regelbrekers horen. Maar vooral live is deze frisse en goed ogende Finse een sensatie.

Erja is eveneens een energieke podiumverschijning die live on-stage bijzonder overtuigend kan zingen en ook op haar slidegitaar haar mannetje staat. Erja Lyytinen komt met haar uitgebreide tour band bewijzen dat ze een exponent is van de moderne blues.

Datum: Zondag 9 februari 2020

Aanvang: 16:30 uur

Zaal open: 16:00 uur

Entree: € 15,00, klik HIER voor tickets

Café-Zaal De Gouden Leeuw

St.Josephstraat 107

Dongen

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: