John F. Klaver & spec. guest Ian Siegal – Nieuwjaarsparty met hevig vuurwerk in De Noot

John F. Klaver en zijn band speelden zaterdag 04 Januari 2020 jl. in De Noot – Hoogland. Tekst Ton Kok met foto’s van Dick van der Wilt. Klik HIER om het gehele album te kunnen bekijken.

Zaterdag 4 januari j.l. werd het nieuwe muziekjaar geopend met een optreden van de John F. Klaver Band in Café De Noot.
Ook al staat deze band garant voor een flinke dosis hoogwaardige klanken, men deed er nog een schepje bovenop door niemand minder dan mister Ian Siegal uit te nodigen als speciale gast.
Alle bezoekers werden verwelkomd met een glaasje Prosecco, dat wij van The Blues Alone? ons ook prima lieten smaken.
_DSC3851
Bij aankomst was het nog wel erg rustig, maar toen de band het podium betrad was de zaal aardig volgestroomd, hoewel het niet helemaal uitverkocht was. Jammer, maar dat mocht de pret niet drukken. Het eerste muzikale treffen voor mij van het jaar was er een met een gouden randje, dat voorlopig niet overtroffen zal worden.

Om half tien betrad John met zijn band het podium om meteen ijzersterk van start te gaan met het door Warren Haynes en Johnny Neel geschreven rockende “Maydell” en gaf daarmee een uitstekend visitekaartje af.
_DSC4330
De eerste set bestond uit zeven nummers, waarvan vijf covers uit de blues(rock) hoek, hoewel die wel vaak een compleet eigen bewerking krijgen, zoals Robert Johnson’s “32/20 Blues”.
_DSC3972
Na vijf nummers was het zover en werd de special guest aangekondigd. Siegal speelt een nummer mee op de meest recente John F. Klaver CD en dat nummer “Little By Little” was Siegal’s bijdrage aan de eerste set.
_DSC4012
Behalve dat hij de vocalen verzorgden liet hij zich ook niet onbetuigd op gitaar en soleerde er ook stevig op zijn Telecaster op los.
_DSC3993
Pascal Lanslots was, overtuigend als altijd, fenomenaal achter de toetsen en bassiste Iris Sigtermans en drummer Robert-Jan van Schoonacker legden een strak ritme neer, zonder zich beperken tot uitsluitend begeleiders.
_DSC4089
Iris legde heerlijke groovende baspatronen neer, terwijl rots in de branding Schoonacker onder meer zijn meerwaarde toonde door met vingergeknip het ritme aan te geven in het slotnummer van de eerste set: “Peace Of Mind”, door Klaver ooit opgenomen met eigen band en later met Phil Bee’s Freedom. Dankzij het vingergeknip werd het publiek even stil om volop te kunnen genieten van de prachtige ingetogen gitaarsolo.
_DSC4305
Na een uur spelen zat de eerste set erop en konden we even uitblazen. Gezegd moet worden dat het geluid in De Noot weer eens perfect was.

De pauze werd benut om de nieuwe CD aan de man te brengen en de tweede set werd geopend met een eerbetoon aan Freddie King met “Cannonball Shuffle”. Met “Sick Of My Shadow”, een tweede Warren Haynes nummer op de setlist, was het tijd om wederom heer Siegal aan te kondigen.
_DSC4203
Die begon met een hoeksteen van zijn repertoire, het nummer “She’s Got The Devil In Her” en speelde vervolgens nummers van zijn helden Howlin’ Wolf (“How Many More Years”) en Muddy Waters (“Long Distance Call”). In laatstgenoemd nummer ging Ian even flink los op slide.
_DSC4260
Als gitaristen zijn Klaver en Siegal totaal niet te vergelijken, maar de combinatie van deze mannen gaf de nummers toch een totaal nieuwe dimensie mee. Er zijn veel goede bands in Nederland, maar er zijn er maar weinig, die op dit niveau acteren.
_DSC4215
Een perfect kwartet, dat elkaar prima aanvoelt en aanvult. Met de nummers “Devil Woman” en “Dynamite” kwam uiteindelijk ook aan de tweede set een einde.

Als toegift had men het nummer “Dust” achtergehouden en met de special guest werd dit nummer gespeeld. Een tweede toegift werd uiteindelijk ook nog afgedwongen en met “Crossroads” kwam uiteindelijk een einde aan deze super avond.

De band kwam daarna voorlopig niet van het podium af in verband met verkoop van de nieuwe CD, waar natuurlijk ook de nodige handtekeningen geplaatst moesten worden.

Op weg naar huis was het heerlijk bijkomen met de vraag of het voorlopig wel zin had om nog nieuwe concerten bij te wonen, omdat dit pareltje nauwelijks te overtreffen zal zijn.

Set 1
Maydell
Never Make Your Move Too Soon
Wrong Over Right
Politician
32/20 Blues
Little By Little
Peace Of Mind

Set 2
Cannonball Shuffle
Sick Of My Shadow
She Got The Devil In Her
How Many More Years
Long Distance Call
Devil Woman
Dynamite

Toegift 1
Dust
Toegift 2
Crossroads

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: