De Eerste Zaterdag in September is Yellow Blues time!!

De locatie zorgt voor meer dan alleen decor. De tuin waar het festival zich afspeelt geeft het feest een buitengewoon knusse sfeer. Geen modder of druktes, maar knusse tafeltjes en geweldige bediening. Wil je op een zomerdag (avond) genieten van goede muziek maar geen zin in festivaldruktes? Dat kan op Yellowtime op Zaterdag 07 September a.s.!

Mooie muziek gewoon tot bij de mensen brengen, muziek die zich niet in een vakje laat wurmen, rustig maar tegelijkertijd zeer ritmisch, doorleefd en passioneel.
Op zaterdag bij valavond, Yellow Blues, dé ultieme blues-avond met blueslegendes en het betere gitaarwerk. Op zondag Easy Yellow.

DRIES BONGAERTS – 18:00 uur
27741185567_11760bd01a_oSongschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.
In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.
Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.
Zijn eerste solo-album For The Light in Thy Heart kwam uit op 6 oktober 2017. In de media verschenen commentaren als: “Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.” (daMusic) – “Ontdekking met grote “O”!” (Rootstime) – “Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken.” (Keys and Chords) – “Dries…onze eigenste Dylan.” (Rootsville)

ROOTBAG – 19:30 uur
19829763840_2f395d8546_oRootbag werd in 2015 uitgeroepen tot beste bluesband! Frontman Richard van Bergen, Nederlands betere guitarslinger en blues man in hart en nieren bracht in 2014 het album ‘Rootbag’ uit. Rootbag is ook de naam van de band die hij samen met drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn kwam op te richten. Met dit debuutalbum voor Richard en zijn Rootbag sloegen ze de richting in van ‘Down South’.
De muziek was een mix van rauwe Delta blues, swampy rhythm & blues en een sexy New Orleans groove. Een album dat de lage landen zowaar op zijn grondvesten liet daveren. ‘Rootbag’ werd bedolven onder niets dan positieve recensies en dus werd het tijd voor een opvolger, waar met veel spanning werd naar uitgekeken. Bij ons eigenste ‘Naked’ werd met deze ‘Walk On In’ dan eindelijk de opvolger een feit. Twaalf sterke originals van de hand van Richard van Bergen, of toch bijna.
Al meer dan 30 jaar laat Richard van Bergen zich inspireren door diverse muziekstijlen en zo zou je hem haast een onvervalste rootsrocker kunnen gaan noemen en dat kan je begrijpen als je weet dat zowel Freddie King als Ray Charles op hem een invloed hebben gehad. Zijn liefde voor de eerste grote namen in de moderne blues geschiedenis is bij hem steeds op het voorplan gebleven.

KAT RIGGINS & BLUES REVIVAL – 21:00 uur
44668740922_1f74544f45_oKat Riggins,’n echte blueszangeres uit de Deep South, maar ze woont in Miami, Florida. Ze is klein van gestalte, maar wat ‘n stem heeft zij én een enorme persoonlijkheid op het podium.
Al jong werd Kat aangetrokken door de rokerige, gruizige klanken van artiesten als Bessie Smith, Sam Cooke, Nina Simone, Tina Turner, Denise LaSalle, Etta James, Ray Charles, Koko Taylor, Janis Joplin en de lijst gaat maar door. Ze groeide op door te zingen in lokale programma’s, kerk evenementen en familiefeesten met haar zus en neven. Op de leeftijd van 23 jaar kwam Kat in aanraking met jazz en blues en deed ze een optreden in een kleine club in Sunny Isles Beach, Florida onder begeleiding van slechts een pianist. Sindsdien heeft ze optredens verzorgd in Florida, New Orleans, Vietnam, Thailand, China, Zuid-Korea, Curaçao, België en Nederland en nog diverse andere landen.
Haar album, toepasselijk vernoemd naar haar band “Blues Revival” is een verklaring van haar liefde voor de Blues! “Blues Revival” is een slimme mashup van gospel-blues, blues-rock, funky blues, moderne en traditionele blues, maar BLUES wordt het sleutelwoord!
Eenmaal je deze dame hebt gezien ben je onmiddellijk fan. Eindelijk nog eens een zwarte blueszangeres die er echt ‘doorleefd’ staat.

COSMO’S FOGER-T – 23:00 uur
35581311722_bf76e7934c_oCosmo’s Foger-T is een fantastische rockband rond Frankie Saenen (THE SCABS/THE KIDS) die op unieke wijze, samen met Jo Neyskens (HIDDEN TRAILS) en Geert Schurmans (THE SCABS), de swamp sound van Creedence Clearwater Revival weer tot leven brengt. Aanstekelijke authentieke ritmes, knarsende soulvolle zang en opzwepende gitaren. De beklijvende sfeer van donkere en mystieke Bayou Legendes uit de Deep South: een duistere wereld van zwarte magie, voodoo en outcasts. Ontdek COSMO’S FOGER-T met het ruigere live werk van CCR. De meest opwindende, stijlvolle, no-bullshit, kick-ass rock & roll band in tijden.
yellow time affiche
LOCATIE:

Tuin Busser 30 – GEEL, België

Parking Molseweg 132 – 2440 GEEL, België

TICKETS klik HIER

Zaterdag 7 sept – Yellow Blues
VVK € 20,00 – kassa € 25,00

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: