BINNENKORT 2e Editie Once In A Blue Moon @ Amsterdamse Bos!!!

Zaterdag 24 augustus 2019 vindt in het Amsterdamse Bos de tweede editie van Once In A Blue Moon plaats. Het festival wat terug kan kijken op een zeer succevolle en uitverkochte eerste editie, richt zich op Americana, country, folk, blues en rootsrock. Once In A Blue Moon is het eerste openluchtfestival in Nederland in haar soort. Tom Ketelaar, programmeur en organisator namens Greenhouse Talent: “Met dit festival bewijzen we dat roots en americana genres zijn die er serieus toe doen in Nederland. Er is een omslag gaande en ik vind het fantastisch dat we dat op deze manier kunnen laten zien. Dat biedt perspectieven voor de toekomst.”

OIABM biedt een volledig programma van wat er speelt in de Amerikaanse rootsmuziek. Van hartverscheurende Americana tot dansbare countrypop in de prachtige en unieke setting van het Amsterdamse Bos. Het gaat om het vieren van muziek, van bekende artiesten tot onontdekt talent. Van gitaarriffs tot doorrookte stemmen. Authentiek en traditioneel zonder voorspelbaar te zijn – het wordt hoe dan ook een feest voor de Americanaliefhebber.

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie ook hun inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren wat zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren.

Photocredits: Promo shots, Gerrie van Barneveld en José Gallois.

Dylan LeBlanc
leblanc7053Dylan LeBlanc is afkomstig uit Muscle Shoals, Alabama. Inderdaad, daar waar de bekende gelijknamige en legendarische studio zich bevindt. De muzikaliteit van die omgeving zit ook bij Dylan in zijn DNA. In juni verschijnt zijn vierde album ‘Renegade’, opgenomen met zijn vaste band The Pollies en geproduceerd door Dave Cobb (o.a. Chris Stapleton, Sturgill Simpson en Jason Isbell), en is net als voorganger ‘Cautionary Tale’ een meeslepende luisterervaring. Rijkelijk gevuld met jangly gitaren en emotievolle vocalen, maar met een smaakvol rafelrandje en de nodige branie.

John Moreland
John MorelandDe Amerikaanse John Moreland weet als geen ander prachtige americana-folk nummers te schrijven die recht uit zijn hart komen. Zijn rauwe, eerlijke muziek is in de stijl van Neil Young, Steve Earle en Tom Petty. Het laatste album, Big Bad Luv, kreeg enkel lovende recensies. Volkskrant schreef: “universele smart in de puurste liedvorm” en Saving Country omschreef het al: “Het album werkt als herinneringen. Opvallend, maar ondergedompeld in verlangen. Warm, maar getint met een beetje pijn.” Oprecht een optreden om naar uit te kijken.

Michelle David & The Gospel Sessions
Michelle David“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The Gospel Sessions’ wanneer haar gevraagd wordt wat gospel voor haar betekent. Bandlid Onno Smit schetst de ontwikkeling van hun geluid en definieert aan de hand van de drie verschenen albums: “Vol.1 en 2 waren voor ons een zoektocht en een reis naar het vinden de wortels van de muziek waar wij van houden, maar ook naar het vinden van ons geluid, onze stem. Op Vol. 3 hebben we die gevonden. Zowel live als in de studio. Het is onze interpretatie van gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat.”

Israel Nash
nash9187Het nieuwste album van The Grand East getiteld ‘What A Man’ staat bol van de onderhuidse spanning. Als een ballon die elk moment kan knappen. Met nieuwe invloeden als Velvet Underground en King Gizzard & The Lizard Wizard brengen ze hun sound naar het nu. Live geven ze nog steeds een dampende rock ‘n soul show, met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten.

Next Of Kin
Next of KinWat hebben generatiegenoten Tim Knol, de leden van Dawn Brothers, DeWolff en andere Nederlandse ‘Swampers’ zoals Stefan Wolfs, David Gram en Merel Sophie gemeen? De onweerstaanbare drang om tijdloze muziek – ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots – te maken. Op Record Store Day 2019 verschijnt een zes tracks tellende mini-album. Knol zal er tijdens OIABM helaas niet bij zijn, maar ook in de bezetting waarin ze aan gaan treden, zullen deze jonge hartstochtelijke rootsliefhebbers verder gaan met waar ze al jaren mee bezig zijn: het hele land besmetten met hun eigen Nederlandse americana virus. De samenstelling van Next Of Kin bestaat uit Dawn Brothers, DeWolff, David Gram + Stefan Wolfs, Merel Sophie en Coal Harbour

Stef Kamil Carlens
stef kamil carlensStef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen. Met ‘Stuck In The Status Quo’ (2017) maakte Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoon-oeuvre. In 2019 verschijnt een nieuw solo-album. Tijdens zijn show op OIABM zal Carlens zowel songs van zijn laatste albums als uit het rijke repertoire van Moondog Jr. en Zita Swoon vertolken.

Courtney Barnett
Courtney BarnettDe koningin van de internationale indiegitaarpop. Zo omschreef de Volkskrant de artiest die het verst moet reizen voor OIABM. Rolling Stone magazine deed er nog een schep bovenop door haar “one of the sharpest, most original songwriters around — at any level, in any genre” te noemen. Terwijl haar schare fans groeit, blijft ze zich ontwikkelen op muzikaal en tekstueel vlak en hebben vijf continenten inmiddels kennis gemaakt met haar overrompelende live shows. Maak in A’dam kennis met een van de grootste rockvrouwen uit de huidige én toekomstige muziekgeschiedenis.

The Waterboys
The WaterboysThe Waterboys maakten in de jaren tachtig furore met wereldhit ‘The Whole Of The Moon’, afkomstig van het succesalbum ‘This Is The Sea’. Het werd opgenomen nadat voorman en spil van de band Mike Scott was verhuisd van Schotland naar Ierland. De mix van country, gospel en Ierse folk was baanbrekend en nog steeds onderscheidend. Scott ging vervolgens begin jaren negentig solo, maar na de millenniumwisseling ging hij weer spelen onder de naam The Waterboys. Het album ‘Modern Blues’ (2015) werd opgenomen in Nashville – Scott is groot liefhebber van het country-/americanageluid dat daar zijn oorsprong heeft -, met hulp van een aantal muzikanten die grote hits uit de Muscle Shoals- en Fame-soulperiode hebben ingespeeld, met een flinke dosis soul tot gevolg. In mei 2019 verschijnt het nieuwe album ‘Where The Action Is’.

Eels
EelsEELS is het nom de plume van Mark Oliver Everett. Shows van deze excentrieke Amerikaan schieten alle kanten uit. De basis vormen zijn melancholische liedjes, maar de uitvoering ervan laten zich niet van tevoren raden; een breekbare akoestische versie of een scheurende rockvariant, of iets er tussenin. Zijn muzikale genialiteit brengt hij voor het voetlicht met soms bizarre humor, wat zijn optredens ook een luchtige kant geeft. Hoe het in Amsterdam ook precies gaat zijn, meeslepend en memorabel wordt het sowieso.

Een bijzonder goede line-up die nog verder bestaat uit Duff McKagan Feat. Shooter Jennings, Gregory Alan Isakov, Tyler Childers, Ruston Kelly, Baptiste W. Hamon en Eriksson Delcroix!

Ticketprijzen (incl. servicekosten)
Voorverkoopticket: € 69,00
Ticket aan de deur: € 75,00

Once In A Blue Moon: zaterdag 24 augustus 2019 in het Amsterdamse Bos. Zie festivalsite voor meer informatie, tickets. Klik HIER

OIABM_Timetable 2019 A4_NEW_Lowres

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: