Duvelbues 2019 toont bijzondere line-up!!

Duvelblues 2019 brengt op zaterdag 25 mei weer het mooiste en opmerkelijkse uit de Blues & Roots scène naar Ruisbroek bij Puurs. Alweer 18 jaar wordt dit 18 karaats festival georganiseerd, in 2019 wordt het Duvelfeestje gebouwd samen met onder andere:

duvelblues, logo

Lisa Mills (USA): 
29300209231_8e2fb98340_oHaar wieg stond niet toevallig aan de oevers van de bakermat van de blues. Deze in Mississippi geboren artieste groeide op tussen country en gospel, maar tijdens haar optredens wordt goudeerlijke, doorleefde, soulvolle blues geserveerd. Op Duvelblues zal Lisa Mills een soloset in de zaal ten gehore brengen, slechts gewapend met Evangeline, haar trouwe gitaar. Voor fans van Ruthie Foster, Sue Foley, Rory Block een ‘must see’, kippenvel gegarandeerd!

Delgrès (FR):

De fans van Bombino, Tinariwen en The Black Keys kennen Delgrès waarschijnlijk al. Inmiddels is Delgrès in Frankrijk een gevestigde waarde, dit stomende trio dat de blues rechtstreeks aansluit op een vat boordevol Creoolse en Caraïbische muziek. Trots, strijdvaardig en gedreven door een onwrikbaar geloof in de bevrijdende kracht van muziek, Delgrès is een band met een missie: nieuwe zieltjes winnen op Duvelblues. Wedden dat u na afloop bekeerd bent?

Blue Riot Combo (BE):
Blue-Riot-ComboVoor de fans van Wilie Dixon, Sonny Boy Williamson en Little Walter kunnen we terecht het Belgisch Blue Riot Combo. Een plechtige belofte die Duvelblues elk jaar houdt: plaats maken voor Belgisch bluestalent. Blue Riot Combo is een relatief nieuwe band, waarvan de muzikanten echter al ruimschoots hun sporen hebben verdiend. No nonsense old school blues serveren deze vier, oprecht, onverdund, zwarter dan zwart. Alsof deze Antwerpse blueshonden een rechtstreekse bloedlijn hebben met Willie Dixon. Kom op tijd, want Blue Riot Combo knàlt het festival op gang!!

Piedmont Blūz (USA):
piedmont bluzOm de rijke traditie van de blues in de verf te zetten, hebben de organisatoren van Duvelblues het vermaarde Amerikaanse duo Piedmont Blūz uitgenodigt. Duvelsblues heeft de primeur want het betreft hier het allereerste concert van Piedmont Blūz in de Benelux! Valerie en Ben Turner staan voor muzikaal erfgoed; gewapend met wasbord, banjo en een ouderwets setje lepels, maken de twee er een erezaak van om de traditie van de country blues levend te houden. Verhalenvertellende Afro-Amerikaanse akoestische blues van een duo dat al eerder te gast was op de beroemdste festivals ter wereld…..nu dus in Ruisbroek!

The Ragtime Rumours (NL):
29692595218_d9f9f2aa7f_oDe meest belovende Europese blues-act van het moment? Die komt uit natuurlijk uit ons eigen Nederland. Met de kersverse European Blues Challenge Award op zak, komen de leden van The Ragtime Rumours het intieme Duvelblues-zaaltje op zijn kop zetten. Swing, ragtime, zigeunerjazz en een flinke geut rockabilly; dit viertal uit Nederlands Limburg weet waar de klepel hangt.

Hazmat Modine (USA):
IMG_1260-BorderMakerDie ene groep waar na afloop iedereen over praat? De organisatoren zetten hun geld op Hazmat Modine, een bont gezelschap uit New York, dat de blues slechts als een platform gebruikt voor een kleurrijke reis langs ska, jazz en calypso. Denk aan C.W, Stoneking en Screamin’ Jay Hawkins. Wereldmuziek in de meest letterlijke zin van het woord, ruw en uitbundig gebracht. Voor muziekliefhebbers die graag zonder oorkleppen luisteren, wordt dit een waar feest.

Griot Blues (MALI/USA):

Een festival zonder oog- en oorkleppen, dàt is Duvelblues. Het bewijs zal 25 mei geleverd worden door dit multicultureel gezelschap rond een kranige blueslegende uit Amerika – Mighty Mo Rodgers –  en een vermaarde Malinese percussionist en zanger – Baba Sissoko -. Samen brengen ze griot blues, een aanstekelijke mengeling van Afrikaanse en Amerikaanse rootsmuziek. Stroomt de Amerikaanse blues ook door de aderen van Malinese muzikanten, of was het toch andersom? Het overtuigende antwoord kun je zelf komen beluisteren en bekijken op Duvelblues!

Blue Moon Marquee (CAN):
Blue Moon MarqueeBlue Moon Marquee is een geknipte act voor Duvelblues, ze zijn genre-overschrijdend, voor geen gat te vangen en authentiek. Achter de naam gaat een bad-ass duo uit Canada schuil, dat zijn aan Tom Waits schatplichtige zigeunermuziek onderdompelt in inktzwarte blues, met swingende uitstapjes richting boogie en jazz. Gypsy blues, noemen ze het zelf. Ga met hen op ontdekkingstocht op Duvel Blues!

The James Hunter Six (UK):

IMG_1648-BorderMakerDe organisatoren van Duvelblues mogen met recht trots zijn dat ze James Hunter gestrikt hebben. De uit Engeland afkomstige ‘blues-eyed soul man’ wordt al jaren op handen gedragen door toppers als Chris Isaak en Van Morrison. Net als Van The Man, aan wiens zijde hij lang geleden zijn carrière startte, weet Hunter als geen ander blues te paren met hartverwarmende soulmuziek. Niet toevallig wordt deze bleekscheet met een zwarte ziel steevast vergeleken met Sam Cooke en Ray Charles. De ideale man om u na een zweterige set huiswaarts te sturen, na wat een on-ver-ge-te-lij-ke editie van Duvelblues wordt. Beloofd!

Rol van je tent naar het festivalterrein en weer terug…..

Zoals elk jaar is de Duvelblues camping ook dit jaar weer helemaal gratis. Wil je graag vlak naast het festivalterrein komen overnachten dan ben je welkom vanaf vrijdag 24 mei 16: 00 uur tot zondag 26 mei 12: 00 uur. Campers zijn toegelaten op de camping, maar je wagen dien je op de parking te parkeren. Op de camping is een toilet en stromend water beschikbaar. Om veiligheidsredenen zijn open vuren NIET toegestaan.

Tickets:

Voorverkoop: € 37,00 (klik HIER voor on-line tickets)

Aan de kassa: € 45,00

Zaterdag 25 mei 2019

Kaardijkstraat 22

Ruisbroek-Puurs, België

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: