Deel Line-Up Blues Peer 2019 Bekend!

Deze eerste aankondiging is de aanloop naar de 35e editie van Blues Peer, het festival in het weekend van 19-20-21 Juli zullen aantreden op de Peerse weide.
Blues Peer wordt al 33 jaar lang door velen als eerste in de nieuwe (digi)agenda gezet, hét Belgische topevent van de festivalkalender. Niet voor niets zakten in de loop der jaren vele grote namen uit de Rhythm ‘n Blues af naar het plaatsje Peer in Belgisch Limburg. Ook deze zomer hebben de organisatoren van Blues Peer een aantal bijzondere namen weten aan te trekken.

TBA? wil graag alvast de eerste namen die bekend werden gemaakt met de lezers delen.

BLACK BOX REVELATION
Black Box RevelationHanden bij de knop. Quizvraag. Welke band speelde het voorprogramma van Iggy Pop, zag zijn muziek opduiken in de tv-serie True Blood en had een gastoptreden in David Letterman’s Late Show? Black Box Revelation B, zegt u. Juist! Dries van Dijck en Jan Paternoster scheuren deze zomer in hun smerige Mustang Fastback – uiteraard zonder uitlaat – naar Blues Peer. Black Box Revelation is ongepolijst en rauw, de songs catchy as hell, recht uit de onderbuik van gitaarland. De band doet zijn eigen ding en brengt ruige bluesrock met meer dan één smoel, inclusief explosieve drums en grimmige gitaren. Op hun laatste schijf ‘Tattooed Smiles’ klinken John Lee Hooker-gitaren en staat een duet met Seasick Steve. Klaar voor een bovennatuurlijke revelatie?

50 YEARS NEIL YOUNG
Guy SwinnenWie heeft er op de festivalterreinen van zijn of haar jeugd niet luidkeels meegebruld met Rockin’ In The Free World van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna dertig jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was, die twintig jaar daarvoor al afscheid had genomen van Buffalo Springfield, de groep die hem de eerste roem bracht. Want al vijftig jaar lang houdt Neil Young zich gemakkelijk staande tussen het jonge geweld. Of het nu met zijn wapenbroeders Crosby, Stills en Nash is, met Crazy Horse of als soloartiest, Neil Young blijft altijd relevant. Down by the river, Heart of gold, The Loner, het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen. Songs die een tweede leven krijgen in de bezielende handen van Guy Swinnen, Douglas Firs, Patrick Riguelle, Piet De Pessemier, Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Jan Hautekiet en Ron Reuman.

MALFORD MILLIGAN & THE SOUTHERN ACES
597A3581-BorderMakerDoor zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Percy Sledge. Niet voor niets werd hij maar liefst acht keer tot beste vocalist bekroond bij de Austin Music Awards. Als zanger van de supergroep Storyville, met onder meer Stevie Ray Vaughan’s ‘Double Trouble’ als ritme-tandem, maakte Milligan in de jaren 90 furore als energieke frontman. Bij Malford Milligan & The Southern Aces zijn de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy en stripped-down. In oktober 2018 verscheen hun album Life Will Humble You en sindsdien staat het album, dat gevuld is met hartverscheurend mooie liedjes, maandenlang op nummer één in de Euro Americana Chart. Een aanrader voor zowel soul- als bluesfans.

BLUES BEATLES
Blues BeatlesDe Blues Beatles spelen de muziek van The Beatles, maar met hun eigen bluesy-twist. Deze Brazilianen hebben iets heel bijzonders: een unieke kijk op iets heel bekends. De songs van de Beatles gaan een nieuw leven leiden in de handen van deze getalenteerde band. Blues Beatles laten zien dat je een bekende standaard gloednieuw kan maken door een nieuwe interpretatie. De unieke stem van Marcos Viana geeft een verrassende draai aan de zanglijnen van The Beatles. Puike solo’s en improvisatie, de typische blues-elementen, vormen een integraal onderdeel van de Blues Beatles-stijl. Dit wordt zo’n zonnig feestje waar je later met een brede smile aan terugdenkt. Blues Beatles zijn als een biljet van 100 euro in je jaszak ontdekken net toen je dacht dat je helemaal blut was.

MATT SCHOFIELD
597A7107-BorderMakerOm gelukkig van te worden: de fonkelnieuwe aanwinst voor de Blues Peer line-up, Matt Schofield. Deze Britse gitaarvirtuoos en ‘Blues Hall-of-Famer’ wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve gitaristen sinds decennia. Hij staat in de top-10 van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden in Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Met succesvolle optredens op grote festivals in de Verenigde Staten en wereldwijd doet gitaarwonder Schofield zijn naam als vaandeldrager van de Britse blues alle eer aan. Zijn vurige gitaarwerk en gepassioneerde live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne bluesgitaristen gemaakt. Dit wordt weer een mooie editie van Blues Peer!

CHRIS ROBINSON BROTHERHOOD
Chris RobinsonEr zijn grote zangers, goede zangers en zangers die het goed doen bij een groot publiek. De legendarische frontman Chris ROBINSON (USA), ex-Black Crowes, is ze alle drie. De Amerikaan komt met Brotherhood, zijn eigen bende geniale muzikanten, naar Peer afgezakt. Afgelopen week nog verscheen de exclusieve 3 LP-set ‘Betty’s Midwestern Magick Blends’ volume 4, samengesteld en bewerkt door sound engineer Betty Cantor-Jackson, bekend van haar werk bij Grateful Dead. De Chris Robinson Brotherhood is onbetwistbaar een van de hardst werkende bands met 200 shows in 2018 in de Verenigde Staten en Europa. Laat je meevoeren door een magische show vol ‘rootsy’ bluesrock.

KENNY WAYNE SHEPHERD
35223917872_067b3cfb0c_o‘Man verandert in gitaar te P.’ Dat zou wel eens de sensationele krantenkop kunnen zijn de dag na de doortocht van Kenny Wayne Shepherd USA op Blues Peer. En het zou, verduiveld nog aan toe, waar zijn ook. De uit Louisiana afkomstige virtuoos is immers vergroeid met zijn gitaar en geliefd in en buiten het genre, getuigen de miljoenen albums die wereldwijd over de toonbank gingen. In de meer dan 20 jaar durende carrière, die begon toen hij amper zestien was, heeft Shepherd zich gevestigd als een veelgevraagde live-act en een invloedrijke bluesrock-acrobaat. De doorbraak naar het grote publiek kwam met z’n tweede album, ‘Trouble is..’ met vier singles in de Amerikaanse top-10. De daarop volgende cd’s bereikten bijna allemaal de eerste plaats van de Engelse blues charts. Met zijn recentste album ‘Lay It On Down’ leverde Shepherd wederom bluesrock van grote kwaliteit en met veel variatie.

TRAVELLIN’ BLUE KINGS
35362740820_df5755afa5_oVoeg twee porties Electrophonics en twee porties Howlin’ Bill samen met een snuifje Rhythm Bombs, Liberators, Fried Bourbon, Regulators en Eastville Sinner, shake stevig en je bekomt Travellin’ Blue Kings. De band, een mix van Nederlandse en Belgische oude rotten in het vak, brengt een amalgaam aan straffe eigen nummers en raak gekozen covers. Begin dit jaar kwam de band met een geweldige plaat “Wired Up” op de proppen, die hoofdzakelijk wordt gevuld met swingende blues, die uit het boekje Fabulous Thunderbirds/Little Charlie & The Nightcats komt.

BETH HART
Beth HartZeer goed nieuws! De eerste artiest heeft reeds haar opwachting gemaakt voor onze jubileumeditie 2019. Niemand minder dan BETH HART (USA) zal tijdens het bluesweekend neerstrijken in Peer. Beth Hart zit aan het feest in 2018. Zo wint ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalt ook nog eens “The Blues Foundation Award 2018” voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november dit jaar verschijnt haar live 2CD/DVD/3LP “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En u?

Er zijn nu nog ‘Early Bird’ tickets verkrijgbaar tegen gereduceerde prijs.

Spring Tickets klik HIER.

Het adres voor de festivalweide van Blues Peer:

Deusterstraat 78
3990 Peer
België

In de loop van de volgende weken zal de line-up steeds aangevuld worden waar we u als lezer van TBA? natuurlijk van op de hoogte zullen brengen, ondertussen kijken we met ongeduld uit naar een mooi Bluesweekend.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: