Eerste Namen Ribs & Blues 2019 Bekend!

De organisatoren van RIBS & BLUES 2019 – voor derde maal winnaar European Blues Award ‘Best Blues Festival’ – pakken dit jaar uit met ? ?????? ????????????? ????????????? met een ijzersterke en zeer brede programmering in roots en blues. In een unieke sfeer valt er te genieten van uitdagend entertainment en goed verzorgd hapje en drankje.

De eerste 9 klinkende namen voor het Pinksterweekend op 8, 9 en 10 juni 2019 zijn inmiddels bevestigd:

BLACKBERRY SMOKE (USA)
Blackberry SmokeAls in de hoogtijdagen van bands als Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet en 38 Special. De echte pure Southern rock uit Amerikaanse staten als Florida, Alabama en Georgia met een beetje bluegrass, boogie, country en hardrock.

MY BABY ( NL)
17651825134_493194297e_oDe Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland, met uiterst dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock.

GOV’T MULE ( USA)
Gov't muleDe Amerikaanse band Gov’t Mule (spreek uit: Government Mule) maakt Southern rock met de spirit van de jaren zeventig. Niet zo vreemd, want frontman Warren Haynes speelde jarenlang in de legendarische Allman Brothers Band.

LAURENCE JONES ( UK)
20931789231_be1dc3c13b_oHij staat bekend om zijn melodieuze en virtuoze gitaarspel en bouwt aan een grote carrière. Bluesy soft rock van een opkomende wereldster.

CEDRIC BURNSIDE ( USA)
Cedric Burnside February 2018Een absolute “must “voor fans van John Lee Hooker, T-Model Ford, R.L. Burnside en andere rauwe blues artiesten.

LIL’ JIMMY REED ( USA)
597A6491 (CLOSE UP)-BorderMakerDe 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

KING KING (UK)
20300129503_9d2e043a4e_oDe Schotse band King King maakt goed in het gehoor liggende bluesrock die doet denken aan het werk van Bad Company, Thunder en (de vroege) Whitesnake

SOUTHERN AVENUE ( USA)
597A7955-BorderMakerSouthern Avenue is in alle opzichten een aantrekkelijke band met een zéér overtuigend debuutalbum. In Elmore Magazine treffend omschreven als “…the spicy, vivacious new sound of Memphis soul.”

TRICKLEBOLT (NL)
TrickleboltHet Sallandse Tricklebolt heeft zijn roots in de jaren zeventig rock, maar noemt specifiek de oervader van de Nederlandse Blues Harry Muskee als één van de grote inspiratiebronnen

Locatie festivalterrein:

De Domineeskamp
8102 CC Raalte

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: