3e Flirting With The Blues Zaterdag 02 Dec. a.s. Pakt Uit!

Op zaterdag 2 december vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting with the Blues’. Met deze editie: 4G Session met SaRon Crenshaw, Junior Mack, Joey Delgado, David Gogo met begeleiders Blind B & the Visionairs, Danny Bryant, Wille And The Bandits, Kyla Brox, AJ Plug en More Than Blues.

Na de succesvolle edities in 2015 en 2016 heeft men weer een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten weten te boeken. In de AFASzaal en de foyer van Flint treden achtereenvolgens maar liefst zes bands op.
Highlight dit jaar is onder andere een 2 uur durende 4G-session, waarbij de 4 lead gitaristen SaRon Crenshaw, Jr. Mack, Joey Delgado en David Gogo gezamenlijk een bijzonder optreden verzorgen.
Hoewel het op de eerste plaats om muziek draait, is ‘Flirting with de Blues’ meer dan alleen een blues muziekfestival. Flint wordt omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, T-shirts, etc.

Een lekker ontspannen dagje rondstruinen en genieten van heerlijke bluesmuziek.

Tijdstip festival: 16:00 uur – 00:00 uur

Kaarten à € 29.50 kunnen via onderstaande link on-line aangeschaft worden óf op de avond zelf aan de deur gekocht worden.

Online Tickets klik hier

Kijk voor meer informatie op www.flirtingwiththeblues.com

Locatie:
FLINT
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

AJ PLUG FT. GUY SMEETS
AJ SmeetsMet haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland, waren haar deel. Recent werd AJ Plug door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Dutch Blues Vocaliste 2016’. Het in 1998 geboren gitaartalent Guy Smeets geniet al vanaf zijn zevende jaar van muziek maken. Hij liet zich inspireren door de platenkast van zijn ouders en deelde op een ochtend mede dat hij ooit in de Royal Albert Hall wil staan. Wie Guy live ziet is verkocht. Technisch zet hij een geweldig gitaarspel neer dat in combinatie met zijn gevoelige, energieke en charismatische voorkomen het plaatje compleet maakt.

MORE THAN BLUES
More-than-BluesMore than Blues bestaat uit vier muzikanten, die allen een zeer uitgebreide en imposante track record hebben.
Lain Barbier (lead guitar & vocals) was zanger bij de Nederlandse rockbands Turbo, Diesel en No Exqze en deed veel sessiewerk met onder andere Candy Dulfer en leden van Golden Earring. Anita Duijf (Hammond), hoewel in de Jordaan te Amsterdam geboren bracht ze haar jeugd door in Arnhem waar ze al snel terecht kwam bij bands als The Atlantics, Surfinco en Driftin’ Soul (1970). Nico Groen (drumms) speelde o.a. met: Herman Brood, Hans & Candy Dulfer, Adje v.d. Berg, Bertus Borgers, Jan Rietman,Arthur Conley, D.C. Lewis, e.v.a. Mauricio Guerra Lopez (bass) is in 1978 vanuit Chili naar Nederland gekomen. Hij heeft eerst als drummer in diverse bands gespeeld o.a. CAZ (Dilana Smith). Na deze periode is Mauricio zich meer gaan concentreren in het bespelen van gitaar en bass en zich gaan verdiepen in meerdere muziekstijlen.

WILLE & THE BANDITS
willeIn wezen is Wille & The Bandits een klassiek bluesrock-stuk uit drie delen, grotendeels in de zin van Cream of The Jimi Hendrix-experience. Maar op een vergelijkbare manier als hoe deze bands de blues in de markt zetten, proberen Wille & The Bandits deze sound te overtreffen dat wat van een dergelijke traditionele opstelling wordt verwacht. Nadat ze met artiesten zoals Deep Purple tot aan het John Butler-trio hebben getoerd en op grote festivals in heel Europa hebben gespeeld, lijkt de band een verbluffende indruk achter te laten op het publiek van alle leeftijden en muzikale achtergronden met hun energieke en soulvolle uitvoeringen.

KYLA BROX
kylaBlues en soul raken onlosmakelijk verweven in de muziek van Kyla Brox, wiens rauwe talent en puurheid van expressie haar laten uitblinken in een tijdperk van de ‘plastic’ diva’s. Kyla Brox’ geluid kan smooth maar ook gruizig zijn: zij vervaagt het onderscheid tussen plezier en pijn . De dochter van de legendarische blueszanger Victor Brox. Brox is te zien in verschillende settings, van band tot duo/trio, in Amersfoort akoestische – in lijn van Bessie Smith, ruw maar ook de teder soulzangeres die haar hoop en vrees in songs omzet.

4G-SESSION
597A3515-BorderMakerHighlight dit jaar is o.a. een 2 uur durende 4G-Session, waarbij de 4 lead gitaristen SaRon Crenshaw, Junior Mack, Joey Delgado en David Gogo een bijzonder ‘once in a lifetime’ optreden verzorgen. Elke lead-gitarist verzorgt tijdens deze show een solo optreden.
Ter afsluiting geven zij gezamenlijk een enerverende toegift van maar liefst 40 minuten. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben.
Blind B’ & The Visionairs begeleiden de 4G-session.

DANNY BRYANT
dannyHet Engelse The Blues Magazine, noemde Danny een ‘National Blues Treasure’, een titel die hij onvermoeibaar en met passie heeft weten te verdienen. De titel houdt al meer dan een decennium stand en toch is Bryant nog maar 35 jaar! Na vele uitverkochte clubtours door heel Europa en talloze optredens op grote festivals waar zij hetzelfde podium deelden als Joe Cocker, Carlos Santana, Buddy Guy en Peter Green. Danny en zijn band hebben gestaag een enorme en loyale schare fans over de hele wereld opgebouwd en zullen De Flint in Amersfoort op haar grondvesten laten schudden.

FWTB_2017-v2

Timetable:

AFASzaal
17:00 – 18:00 More Than Blues
18:30 – 19:45 Wille and The Bandits
20:15 – 22:15 4G-Session [SaRon Crenshaw – Jr. Mack – Joey Delgado – David Gogo]
22:45 – 00:00 Danny Bryant

FOYER/HAL
16:30 – 17:00 AJ Plug ft. Guy Smeets [akoestisch]
18:00 – 18:30 AJ Plug ft. Guy Smeets [akoestisch]
19:45 – 20:15 Kyla Brox [akoestisch]
22:15 – 22:45 Kyla Brox [akoestisch]

Geef hier uw commentaar