NIEUW @ Q-Factory, Amsterdam SUNDAY SESSIONS!!

De programmeurs van de Q-Factory aan het Atlantisplein van Amsterdam hebben a.s. zondag de primeur van de Sunday Sessions in een reeks van maandelijkse matinees in de kleine zaal van het complex. Dé muzikale zondagmiddagborrel in Amsterdam met live optredens van internationale artiesten onder de bezielende leiding van radiopresentator Marc Stakenburg.

In een gezellige, ontspannen setting kunt u met een hapje en een drankje luisteren naar optredens van aanstormend (inter)nationaal talent of oude helden uit het vak. Alle muziekgenres komen aan bod van soul, blues, pop tot latin uit alle windstreken van de wereld.

Tijdens de eerste editie op zondag 26 november a.s. staan er een aantal Europese acts in de spotlights maar ook een Nederlandse band maakt acte de présence.

Franse singer-songwriter Tété komt zijn soulvolle songs à la Ben L’Oncle Soul ten gehore brengen.

tete

Tété wordt beschreven als de Franse versie van Jeff Buckley. De muziek van Tété kan worden omschreven als een intieme, solo klassieke gitaarmuziekstijl. Hij definieert zichzelf als een “troubadour en fabrikant van pop-folk-bluesy songs met intellectuele pretenties.” Zijn muziek combineert blues, folk en pop-invloeden, zoals de Delta Blues, Lenny Kravitz, The Beatles en Bob Dylan.

One-Man-Band Bror Gunnar Jansson wordt al de Zweedse reïncarnatie van Lightnin’ Hopkins genoemd.
bror gunnar janssonBror Gunnar Jansson is een Zweedse one-man bluesband. Hij speelt vette blues-garage, terwijl hij tegelijkertijd de megafoon, gitaar en drums bespeelt. Op zijn debuutplaat klonk hij als een door het leven getekende dakloze oude dronkaard, geïnspireerd door muziek van de countryblueslegende Lightnin’ Hopkins. Met zijn aftandse gitaar kan je hem als muzikant bezig zien en horen op de straathoeken van zijn hometown Göteborg of in kleine Zweede bluesclubs.

The Dutch is de Nederlandse newwave/pop band die bekend  is van hits als ‘This Is Welfare’ is weer helemaal terug
The DutchThe Dutch had begin jaren tachtig succes met muziek die verwant was aan de Nederlandse new wave. Herkenbaar door het veelvuldig gebruik van piano en fretloze bas, en door de songteksten van Hans Croon, waarin de tijdgeest van de tachtiger jaren weerklonk. De band speelde van 1980 tot 1986 veel in het vaderlandse popcircuit en was kind aan huis in zalen als Paradiso, de Melkweg en het Paard van Troje.

De Sunday Sessions staan iedere laatste zondag van de maand geprogrammeerd in Q-Factory van Amsterdam.

Het Grand Café is al vanaf ‘s morgens 10:00 uur open waar u voor aanvang van het optreden ook nog eens van een heerlijke maaltijd kan genieten!

Nà het optreden iets eten kan ook want het Grand Café van de Q-factory blijft tot ‘s avonds 01:00 uur geopend.

Ook de geïntresseerden met jonge kinderen die toch ‘n optreden willen bezoeken is gedacht.

Geen oppas? Geen Nood! Kinderen zijn van harte welkom en tot 13 jaar (onder begeleiding van een betalende ouder) hebben  ze zelfs gratis toegang!

 

Locatie: Kleine Zaal
Tickets: € 16,50
Datum: 26 november
Zaal Open: 14:00 uur
Aanvang: 15:00 uur

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: