Volgende week 9 November Grayson Capps in Maassluis!

Na het vrijwel uitverkochte optreden van Slaid Cleaves vorige maand in De Harmonie van Vlaardingen presenteren The Lock Keepers alweer een gigant uit de US….. Grayson Capps.
Geboren in Alabama vormde Capps eind jaren negentig met John Lawrence de kern van de band Stavin’ Chain.

In 2005 debuteerde singer-songwriter Grayson onder zijn eigen naam met het album ‘If You Know My Mind’ en heeft inmiddels reeds 6 (zeer goed verkochte) studioalbums op de teller staan. Naast zijn solo-carrière is Capps ook alweer even te bewonderen als lid van Willie Sugarcapps (met o.a. Hughes en Will Kimbrough).

Zijn rauwe, rock ‘n roll en country wordt bij vlagen getemperd door mooie gospelharmonieën en soulinvloeden. De Amerikaanse muziekwebsite American Songwriter beschreef Grayson op zeer treffende wijze: “Take the poetry of Texas troubadour Townes Van Zandt, combine with Steve Earle’s edgy attitude and stir with a little cup of the bayou-blues (think Howlin’ Wolf) and you start to get a taste of Capps’ scrumptious gothic gumbo.”

Zoals de meesten ongetwijfeld reeds weten is zijn muziek te plaatsen in het genre countryfolk, blues. De Amerikaanse muziekwebsite “American Songwriter” beschreef Grayson op zeer treffende wijze: “Take the poetry of Texas troubadour Townes van Zandt, combine with Steve Earle’s edgy attitude and stir with a little cup of the bayou-blues (think Howlin’Wolf) and you start to get a taste of Capps’ scrumptious gothic gumbo.”

Grayson Capps neemt klassegitarist Corky Hughes mee naar De Waker.
Lock-Keepers music matters
Er is inmiddels een wachtlijst, schroom echter niet om u hiervoor op te geven er zijn altijd ‘no-showers’.

Entree – € 15,00 p.p.grand-cafe-de-waker

Aanvang – 20:15 uur

SGZ open – 19:15 uur

Zaal open – 19:55 uur

Grandcafé De Waker
Markt 6
3142 GG Maassluis
Tel: 795 40 78

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: