NIET TE MISSEN 11 november – 3e Amstelveen City Blues met exclusief optreden Samantha Fish!

Op zaterdag 11 november 2017 vindt de 3e editie plaats van Amstelveen City Blues! Opnieuw zal een internationale line-up aan bluesartiesten op 3 verschillende podia P60 omtoveren tot een ware juke joint. De line-up is al even bekend en staat garant voor een mooie gevarieerd festsival. Gasten zijn o.a. Grunting Pugs uit Hongarije, Samantha Fish uit de USA en Laurence Jones uit de UK. Maar ook uit de Low Lands van Nederland en België staan er bands op de line-up zoals respectievelijk de Big Pete Blues Band en de Boogie Beasts.

Big Pete Blues Band (NL)
36673992000_2751c7237c_oBij uitstek de beste bluesband van Nederlandse bodem is erbij tijdens Amstelveen City Blues 2017 en daar mogen ze trots op zijn in Amstelveen! Nederlandse blues vocalist en mondharmonica virtuoos Big Pete komt naar het Amstelveen City Blues festival! Na zijn doorbraak in Nederland ligt tegenwoordig de gehele blueswereld aan zijn voeten: de afgelopen jaren deelde hij het podium met o.a. The Strikes, The Backbones, M.O.C.T. (Men Of Considerable Taste) en The Lester Butler Tribute Band. Debuutalbum ‘Choice Cuts’ werd bovendien uitstekend ontvangen en direct genomineerd voor een Blues Music Award. Vorig jaar was daar het vervolg, met de release van zijn inmiddels legendarische show op het eerste BluesNow! festival in Basel, Zwitserland. Recentelijk een zeer succesvolle Europese tour als frontman van The Red Devils en zelfs voorprogramma van ZZ Top zal hij in Amstelveen voor dezelfde magie zorgen !Big Pete zal laten zien en horen waar een klein land heel groot in kan zijn!

Boogie Beasts (B)
sliderboogiebeastsDe Belgische Boogie Beasts zullen met hun ‘dirty beats, hypnotising slide, screaming harmonica riffs and plenty of fuzz’ op 11 november de P60 onveilig maken! Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica en lekker veel fuzz. Dat kan je verwachten van deze vierkoppige band uit Luik en Belgisch-Limburg. Boogie Beasts vertolken hun liefde voor elektrische delta-blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones. Met aanstekelijke energie zetten deze vier heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer. Are you ready to boogie with the Beasts?

Mississippi Mud Pie (NL)
Mississippi Mud PieDe band neemt je mee in hun liefde voor de blues, met aanstekelijke ritmes en makkelijk herkenbare melodielijnen: immer recht uit het hart. Het vijftal speelt electric blues en gebruikt als het even kan alle elementen van deze interessante stijl. De aanpak van MMP is beïnvloed door de hedendaagse muziekstromingen, die ze hebben vertaald naar hun eigen muzikale idioom. Het resultaat? Een swingend geheel die de beste invloeden uit blues, rock en pop combineerd!

Grunting Pigs (HU)
Grunting PigsHet Hongaarse tweetal Grunting Pigs bestaat uit Mátyás Pribojszki en Ferenc Szász. De rauwe, opzwepende countryblues van deze twee heren heeft al menig podium en festival in extase achter gelaten. Eerstgenoemde begon rond zijn 14e met het spelen van de mondharmonica en liet zich sterk beïnvloeden door artiesten als Sonny Boy Williamson en Larry Adler. Szász, de gitarist van het gezelschap, is een ware gitaarvirtuoos die de kunst van de vingeracrobatiek als geen ander verstaat. Het bluesduo speelde eerder op De Waag en Moulin Blues, maar komt nu naar Amstelveen voor een spetterende show!

Samantha Fish (US)
Samantha FishSamantha Fish wordt beïnvloed door een scala aan verschillende stijlen. Of het nu gaat over diepe blues, sfeervolle Americana of speelse garage-rock; de gitariste uit Kansas City, Missouri doet het allemaal. In haar rijke carrière werd ze al geroemd door blueslegendes als Buddy Guy en Luther Dickenson, maar rock ’n roll blijft hoe dan ook haar eerste liefde. In maart van dit jaar kwam de schone Amerikaanse met ‘Chills & Fever’, waarop wordt teruggegrepen naar de ‘60s en ‘70s sound van Jackie DeShannon, Jerry Ragavoy, Bert Berns en Allen Toussaint. Vanavond presenteert ze haar nieuwe songs aan het Nederlands publiek.

Laurence Jones (UK)
20303390533_a825079a70_oDeze jonge Britse gitarist wordt ondertussen door zo’n beetje elk zichzelf respecterend (blues)magazine uitgeroepen tot hét bluestalent van 2017. In het prille tijdsbestek van slechts enkele jaren tourde hij met Walter Trout, won hij drie keer op rij ‘Young Artist Of The Year’ bij de British Blues Awards en noemde BBC Radio 2 hem in één adem met Robin Trowler. In de tussentijd bracht hij trouwens ook nog even vier juweeltjes van platen uit. Laatste wapenfeit ‘Take Me High’ verscheen inmiddels meer dan een jaar geleden en werd uitstekend ontvangen. Moderne bluesrock van deze ‘star in the making’!

Poppodium P60
Stadsplein 100A
1181 ZM Amstelveen

Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur

A2 CITY BLUES

 

Kaarten @ € 35,00

Verkrijgbaar via de website van Poppodium P60.

Klik op de button hieronder om je kaarten te bestellen!
Buy-Tickets-Now

Timetable-2017

Geef hier uw commentaar