Weer nieuwe namen 33e Blues Peer bekend gemaakt!

Dit is de eerste aanvulling op de vooraankondiging waarin de 18 reeds eerder aangekondigde bands werden gepresenteerd die in het weekend van 14-15-16 juli zullen aantreden op Blues Peer.
In het plaatsje Peer in België kan men deze zomer een lang week-end genieten van goede (blues)muziek in een vriendschappelijke sfeer. Het is alweer de 33e editie van’Blues Peer’. Ook deze zomer verwelkomt Blues Peer trots een reeks blueslegendes, gevestigde waarden en jong talent . Vrijdag 14 Juli a.s. (aanvang 18:00 uur) tot en met zondag 16 Juli.

Fotocredits: Officical Promo shots, Ton Dontje en José Gallois.

Vrijdag 14 Juli:
James & BlackJames & Black 
Het Amerikaans duo James & Black (USA) betitelt hun muzikale creatie met “Guerilla Soul”. Guerilla Soul staat voor een mix van New Orleans Soul, R & B en hedendaags hiphop. De stem van Bruce James doet onmiddellijk denken aan de rauwe stem van Tom Waits.
Op vrijdag 14 juli geven ze op Blues Peer het startschot van deze Europese tournee. Let’s party!
RumoursRumours, 40 years
Op 4 februari 2017 is het exact 40 jaar geleden dat de legendarische break-up-plaat ‘Rumours’ het daglicht zag. Dit Fleetwood Mac-album staat vol parels als ‘Go your own way’, ‘Don’t Stop’ en ‘Dreams’, songs die een voor een in ons collectief geheugen gegrift staan.
Rumours, 40 years (BE) neemt je op vrijdag 14 juli mee terug in de tijd, als een vlieg op de muur in The Record Plant, de legendarische studio waar dit Classic Album eind jaren ‘70 werd opgenomen.

Zaterdag 15 Juli:
BarrelhouseBarrelhouse
De nieuwe CD (2016) van Barrelhouse (NL) ‘Almost There’ is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen. De variatie is groot, net als bij een live concert. De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft meegemaakt: Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings. Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van hun CD alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.
Barrelhouse, opgericht in 1974, speelde reeds op Blues Peer in 1995; ze staan er weer op zaterdag 15 juli!
Zondag 16 Juli:
Canned HeatCanned Heat
Toen Canned Heat (USA) op de legendarische festivals Monterey International Pop Music Festival (1967) en Woodstock (1969) speelden, waren nummers zoals ‘On The Road Again’ en ‘Going Up The Country’ reeds superhits. Tot op heden krijgen deze nog steeds veel airplay.
De kern van Canned Heat wordt gevormd door de twee oorspronkelijke leden: Fito de la Parra en Larry Taylor.
Blues Peer is zeer vereerd dat we deze Kings of the Boogie, na 7 jaar, op zondag 16 juli nog eens van dichtbij kunnen meemaken!
The Bros. LandrethThe Bros. Landreth
Zevenentwintig jaar. Vier bandleden. Twee broers. Eén album. The Bros. Landreth (CAN) is een Canadese alternatieve country- en folkgroep gevormd door de broers Joey en David Landreth in 2013. Twee jaar later brengen ze hun debuutalbum Let It Lie uit, waarmee ze meteen datzelfde jaar de Juno Award voor Roots & Traditional Album Of The year – Group ontvangen. De typische stem van Joey doet ons sterk denken aan Lowell George. Zalig!
Deze beloftevolle Canadese band wordt op de festivalweide losgelaten op zondag 16 juli.
Johnny MarsMichael Roach & Johnny Mars beiden van Afrikaans-Amerikaanse origine, zullen op zondagmiddag 16 juli openen.
Tijdens ons eerste legendarisch bluesfestival in 1985, in Peer, speelde de Johnny Mars Band net voor Johnny Copeland en Robert Cray.
Samen met Michael Roach brengt hij een mix van acoustische country blues en elektrische bluesstijlen.

In de volgende maanden zal de line-up steeds completer worden waar we u als lezer van The Blues Alone? natuurlijk van op de hoogte zullen brengen, ondertussen kijken we weer uit naar een ‘uplifting’ Bluesweekend.

Het adres voor de festivalweide van Blues Peer:

Deusterstraat 78
3990 Peer
België

Tickets al besteld? Het affiche is bijna compleet. Geniet hier nog snel van de laatste voordeeltickets!

Voor meer info. klikt u hier.

Geef hier uw commentaar