32e Editie Moulin Blues 2017 heeft programma bijna compleet!

Al meer dan 30 jaar is Moulin Blues Ospel het toonaangevende blues- & rootsfestival van Nederland dat wereldwijd aanzien geniet. Op het Moulin Blues Festival word je in een uitermate gezellige sfeer, verrast door muziek van internationale blues- & roots toppers van vandaag en morgen. Diverse grote namen stonden in het Limburgse Ospel al op de planken: B.B. King, Buddy Guy, Mavis Staples, Joe Bonamassa, Jimmie Vaughan, Tedeschi Trucks Band om er een aantal te noemen. Het festival is kleinschalig van opzet maar groot van naam. No-nonsense en authentiek, een heel prettig en relaxed muziekfestival!

Het eerste weekend van Mei staat in velen agenda’s van onze bluesbrothers en -sisters steevast gereserveerd voor dit vrijwilligersinitiatief. Ook dit jaar vindt het muziekfestijn aan de Limburgse Meijelsedijk van Ospel plaats en wel op 5 en 6 Mei a.s., inmiddels is de on-line kaartverkoop al van start gegaan.

Zagen wij vorig jaren Southside Johnny & the Ashbury Dukes, Mavis Staples, Jason Ricci, Nico Duporthal, T-99 optreden in het verleden stonden ook bluesgiganten als Duke Robillard (1986), John Mayall (1995) maar ook B.B. King (1998), Buddy Guy (2000), Bo Diddley (2007) op het Ospelse podium van het Moulin Blues Festival.

Ook dit jaar vertoont dit sympathieke festival een keur aan artiesten. Programmeurs Harold, Fons en Herman hebben een selectie van gevestigde namen naar Ospel weten te halen. Moulin Blues bekend echter door het feit dat zij ook minder bekende bands een podium durven geven. Velen gaven Moulin Blues aan als het begin van hun carrière zoals bijv. Nikki Hill. Ook het vastleggen van nieuwe onbekendere bands is voor de editie van 2017 weer gelukt.

Fotocredits: Ton ‘Fotomemories’ Dontje, Johan Sonneveld, Gerrie van Barneveld, José Gallois en official promo-shots.

Line-up Vrijdag 5 Mei a.s.:

14481124683_cfb1a774f5_o

 • Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Deze Deense bluesviking, inmiddels al geen onbekende meer in de Lage Landen van Nederland en België, bewijst dat het in Scandinavië wel goed zit met de blues. Risager en zijn zevenkoppige gevolg zijn namelijk al lang geen kleine spelers meer in de bluesscene en acht albums en verscheidene blues-awards zijn hier het bewijs van.

Cash Box King

 • The Cash Box Kings

Deze band staat voor regelrechte old-skool Chicago-blues in een fris, nieuw jasje….. en in het brengen van dat geluid zijn deze Cash Box Kings ware meesters. De Cash Box Kings waren dit jaar bij de Blues Music Awards genomineerd voor ‘Best Traditional Blues Album’, ‘Album Of The Year’ en ‘Band Of The Year’. Deze zwaargewichten van de blues staan garant voor een imponerende show die ongetwijfeld een lach op je gezicht zal toveren!

26364781523_3e8a4ed139_o

 • The Santini-Jensen Project

Artiesten Jeff Jensen (Moulin Blues 2016) en Brandon Santini maken namelijk met z’n tweeën muziek die tot in je botten voelbaar is. In 2011 kruistten hun wegen elkaar voor ’t eerst, iets dat leidde tot drie memorabele albums. In 2017 bundelen ze hun krachten wederom, om een show af te leveren waar zowel energie als kwaliteit vanaf spat. Deze gelouterde bluesmusici leveren door hun schat aan ervaring en vaardigheden een garantie voor succes voor de aankomende Moulin Blues editie.

Lil' Jimmy Reed

 • Lil’ Jimmy Reed

Lil’ Jimmy Reed and the A-team brengt in mei de echte authentieke blues. Een waardevol relikwie uit een antiek blues-tijdperk, zo zou je ‘m kunnen noemen. Lil’ Jimmy Reed groeide namelijk op in het sterk gesegregeerde Zuiden van Amerika gedurende de jaren dertig. De 77-jarige bluesveteraan brengt blues ten gehore die goudeerlijk, rauw en authentiek.

Big Creek Slim

 • Big Creek Slim & Peter Nande

Dit duo uit Denemarken Big Creek Slim & Peter Nande horen in het noorden al tot de fine fleur binnen de blues, ze werden namelijk al diverse malen bekroond met nationale blues-awards. Marc Rune a.k.a Big Creek Slim kwam al vroeg in aanraking met zijn geliefde blues-genre.  Zijn landgenoot Peter Nande is een uitstekend harmonica-speler en front man van The Peter Nande Band. Nande is zeker geen onbekende in Ospel, in het verleden stond hij reeds twee maal (2009 en 2011) in de Ospelse tent. Ditmaal komen ze hun authentieke Delta-blues laten horen – succes verzekerd.

Snebelen

 • Nick Schnebelen Band

‘Echos of the blues like Freddie King and Buddy Guy’, zo wordt de stijl van Nick Schnebelen veelal beschreven. Hij vertelt met behulp van scheurende gitaarlicks de muzikale droefenis die de blues dikwijls vertegenwoordigt. In 2012 stond Nick Schnebelen al eens op Moulin Blues met de familieband Trampled Under Foot. Bewijs van zijn superieure vingeracrobatiek is het winnen van de ‘Albert King Award’ voor zijn verdiensten als gitarist. ‘Nuff said, Moulin Blues zet je schrap.

597a4567-bordermaker

 • Detonics

Ook de kersverse halve finalisten in de International Blues Challenge van Memphis geven acte de présence op Moulin Blues. Detonics zijn de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2016 en pakten deze eerste prijs met hun swingende west coast georiënteerde blues… Zij openen de vrijdag meteen swingend.

botz

 • Jake La Botz

Op zijn vijftiende besloot Jake La Botz te rond te gaan trekken, de wijde wereld in. Hij vond verschillende jobs in diverse steden, toch bleek zijn talent zich vooral op muzikaal gebied te bevinden. Jake La Botz is namelijk uitgegroeid tot een singer-songwriter van formaat. Tesamen met zijn akoestische gitaar speelt La Botz diepgaande blues waarin de liefhebber een schrijnende tragiek herkent. Enerzijds vertelt hij het verhaal van pure lonesome blues, anderzijds grijpt hij terug naar de muzikale sfeer van grootheden zoals Hank Williams, Johnny Cash of Bob Dylan.

Line-up Zaterdag 6 Mei a.s.

Doyle Bramhall II

 • Doyle Bramhall II

Maak je borst nat voor deze aankomende act op Moulin Blues 2017. Doyle Braham II komt namelijk naar Ospel met zijn onweerstaanbare blues. Bewijs van zijn gitaarkwaliteiten laat hij al jaren zien en horen: solo en aan de zijdes van de groten der aarden. De muzikale kwaliteit die Doyle Braham II ten gehore brengt, varieërt van funky tot rootsrock tot aan prachtige blues en bluesballads. Live on stage is Doyle Bramhall II ongeëvenaard, een ‘must see’ voor iedere liefhebber van échte livemuziek.

NIK_2114

 • The Blues Harp Explosion! Ft. James Harman, Magic Dick, Giles Robson

Mondharmonica-fans opgelet: de Blues Harp Explosion! komt naar Ospel… en dat betekent een explosie aan mondharmonica-geweld! Het zijn absoluut niet de eerste de besten die in dit ensemble plaatsnemen. Magic Dick (J. Geils Band), James Harman en Giles Robson (o.a. The Dirty Aces) hebben de handen ineen geslagen en vormen dit super-harp-pack. Deze drie virtuozen zorgen ongetwijfeld voor een knallende bluesshow.

Davy Knowles

 • Davy Knowles

Davy Knowles is muzikant geworden door zijn vader’s muzieksmaak. Zo kwam het dat hij op jonge leeftijd naast zijn vader zat in de auto te luisteren naar Sultan’s Of Swing van de Dire Straits. Davy Knowles trad o.m. op met met zijn mentor Peter Frampton en Nederland maakte met hem kennis door zijn optreden met bewonderaar Joe Satriani en Sonny Landreth tijdens de 2010 Guitar Night @ de HMH. Hij staat als zesde in de Top 10 van Gibson’s opsomming van moderne blues gitaristen. Hij staat daar in gezelschap van  o.a. John Mayer, Kenny Wayne Shepherd, Derek Trucks, Jonny Lang en Joe Bonamassa. Bereid u voor op een wervelde show van de in Chicago woonachtige Brit.

Kirk Fletcher

 • Kirk Fletcher Band

De veertigjarige gitaarvirtuoos Kirk Fletcher afkomstig uit Compton – California, het strijdtoneel van de gangster rap vertelt met zijn muziek een heel ander verhaal. Een verhaal van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden. Fletcher speelde diverse malen met grootheden zoals Joe Bonnamassa en Charlie Musselwhite en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds.

Blues Caravan

 • Blues Caravan 2017

Ruf Records’ Blues Caravan is een reizend gezelschap bestaande uit, jaarlijks afwisselende artiesten, dat hun melodieuze troubadoursbestaan prachtig naar de blues vertaalt. Ook dit jaar heeft de formatie weer artiesten van niveau aan weten te trekken. Onder andere Big Daddy Wilson, Si Crouston en Vanessa Collier vormen Blues Caravan 2017. Deze artiesten gelden reeds als vaste krachten binnen de rock & roll, blues- en soulscene. In deze unieke samenwerking vertolken zij de welbekende klassiekers én nummers van eigen makelij.

Woody Pines 2

 • Woody Pines

Het is algemeen bekend dat de straten van Nashville doordrongen zijn van rasmuziek. Woody Pines is de belichaming van deze authentieke Amerikaanse sound en zal deze vol bravoure op het Ospelse podium ten toon spreiden. Woody Pines vertolkt het oprechte rootsgeluid, authentieke country blues, jugband, hokum, en hillbilly muziek uit de Verenigde Staten. Authentieke muziek die het verdient om in de huidige tijdsgeest met een glimlach beluisterd te worden.

Southern Avenue

 • Southern Avenue

Vanuit Memphis (USA) komt Southern Avenue de echte Memphis sound ten gehore brengen. De zusjes Jackson en hun band worden in de USA gezien als de toekomst van die Memphis blues muziekstijl. Wij zagen deze band, met in de gelederen gitarist Ori Naftaly al een keer optreden en raden u dan ook van harte aan dit optreden bij te wonen. Zwoel, krachtig, met hart en ziel…..

sliderBigPete1

 • The Paris Slim-Big Pete Low Down Trio

Pieter van der Pluijm a.k.a. Big Pete, is een der muzikanten die met de harp en microfoon in de hand  ’s Nederlands bluesimago hooghoudt. Hij wordt in mei vergezeld door de grandioze gitarist Frank ‘Paris Slim’ Goldwasser en Joost Tazelaar op drumms, zo vormen zij het Low Down Trio. Het Low Down Trio staat garant voor swingende blues met mondharmonicasolo’s die ook Lester Butler zeer hadden behaagd.

Lance Canales

 • Lance Canales & the Flood

Geboren en getogen in rootsrock-bakermat Californië brengt deze driekoppige band met Mexicaanse roots, americana en –natuurlijk- de blues. En hoe. Op akoestische gitaren, provisorisch besnaarde sigarenkistjes en singlesnare-drums spelen deze drie heren muziek die menig armhaar doet rijzen. Een doorbraak was hun soundtrack in de documentaire ‘Dancing the salmon home’, hiermee vergaarden ze internationale bekendheid op diverse filmfestivals. Vervolgens bleven ze aan de weg timmeren; zo kwam in 2013 hun goedgewaardeerde cover van Woody Guthrie’s ‘Plane crash at los Gatos’ uit.

Grunting Pigs

 • Grunting Pigs

Mátyás Pribojszki en Ferenc Szász, zo luiden de namen van de twee drijvende krachten achter dit bluesgezelschap. Enerzijds is er Szász, een virtuoos die zijn akoestische gitaar liefdevol bespeelt met enerverende vingeracrobatiek. Anderzijds Pribojszki: de man die op zijn veertiende begon met het spelen van mondharmonica, inspiratie hiervoor kreeg hij van artiesten zoals Sonny Boy Williamson en Larry Adler.

Fred Eaglesmith

 • Fred Eaglesmith

De blues en americana: genres waarin verdriet, pijn en andere ellende wordt bezongen. Fred Eaglesmith verstaat dit als geen ander, de muziek die hij ten gehore brengt is namelijk doordrenkt van een rauw levensverhaal waarbij de muziek door merg en been gaat. Behalve zijn kwaliteiten op muzikaal gebied; bluegrass, folk, rock en blues zal deze gelauwerde songster ook het publiek kunnen vermaken met aanstekelijke teksten.

25323513349_c40e9c95c3_k

 • Shakedown Tim & the Rhythm Revue

Shakedown Tim and the Rhythm Revue uit het Belgische Antwerpen is de band van Tim Ielegems, wiens naam vooral gelinkt kan worden als gitarist van Fried Bourbon. Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, dat deze bluesband na twintig jaar en een indrukwekkend aantal aan optredens in 2014 er de brui aan heeft gegeven. Nu is Tim Ielegems de frontman van een nieuw gezelschap dat dansbare jump & Jive, rockabilly, swing, blues en boogie muziek met een verbluffend authentiek geluid op de planken brengt. Dit kwartet sleept je aan je haren van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre aan de Ospelsedijk.
17341880054_87e78402fd_o
Ook de volgende man komt acte de présence geven op de 32e editie van Moulin Blues, Mr. Sipp, helaas is het nog niet duidelijk op welke dag deze winnaar van de IBC 2015 de weg naar het podium aan de Ospelsedijk zal vinden. Er wacht ons nog één bevestiging van ongetwijfeld een opzienbarende actg.

 

Ticketprijzen voorverkoop klik hier voor on-line ticketverkoop:

Voorverkoop vrijdag: €43,50*
Voorverkoop zaterdag: €49,50*
Voorverkoop combiticket: €90,00* (vrijdag + zaterdag)

* Prijzen exclusief €3,50 transactiekosten per bestelling

Tickets voor Moulin Blues 2017 zijn tevens verkrijgbaar bij alle Primera vestigingen.

Kamperen op de camping van Moulin Blues? Klik hier voor meer info.

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: