Binnenkort: An Evening With The Blues @ LantarenVenster – Rotterdam

Na 22 edities in Tiel ontvangt LantarenVenster alweer de vijfde keer het An Evening with the Blues festival in Rotterdam. Het is een festival met diverse optreden gesitueerd in de grote zaal van het complex met deels staanplaatsen en deels zitplaatsen. De organisatoren van An Evening With The Blues raden u aan vroeg aanwezig te zijn indien u een zitplaats wilt bemachtigen.
597A9832-BorderMakerBIG DADDY WILSON
De, met een prachtige stem gezegende soms aan  Keb Mo denkend, uit North Carolina afkomstige De zanger en percussionist speelt een set met naar eigen zeggen “100 % Blues!”. Big Daddy Wilson trad in 2013 op in LantarenVenster met een trio. Sindsdien is het hard gegaan met de man uit North Carolina. Er verschenen drie prachtige cd’s. In januari 2017 is zijn nieuwe album Neckbone Stew uitgebracht. Deze band klinkt als een klok, “world music at it’s best!”

Mississippi Heat

MISSISSIPPI HEAT
Deze band, met een kernbezettting van vijf leden, onder leiding van harmonicaspeler Pierre Lacocque, werd in 1991 opgericht in Chicago. De band laat een spoor van talloze gastleden en ex-bandleden achter zich, en inmiddels ook twaalf cd’s. Zangeres Inetta Visor is al ruim zestien jaar het boegbeeld van de band. Hun stijl is door de jaren heen dezelfde gebleven en is geworteld in de gouden jaren van de Chicago Blues uit de hoogtijdagen van het Chess label in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Blues-harpist Lacocque werd beïnvloed door Big Walter Horton, Junior Wells en Little Walter maar ook Paul Butterfield en de nog levende Charlie Musselwhite zijn van invloed geweest op zijn spel en de benadering van de blues. Hij trad op met Junior Wells in de inmiddels gesloten, fameuze Theresa’s Lounge. Uiteindelijk richt hij Mississippi Heat op, inmiddels een instituut, hun motto: Traditional Blues with a Unique Sound.
James ArmstrongJAMES ARMSTRONG
Gitarist, singer/songwriter James Armstrong krijgt de muziek van huis uit mee; zijn ouders waren gitarist en zangeres. Op jeugdige leeftijd trekt hij al met zijn eerste band door het land, tot in 1997 een ingrijpend incident roet in het eten gooit. Opgelopen verwondingen maken zijn toekomst als gitarist onzeker. Hij vindt echter zichzelf als slide gitarist opnieuw uit en komt in 1998 sterk terug met de cd ‘Dark Night’. Inmiddels heeft hij een vijftal albums op zijn conto. Verwacht van James Amstrong gekaderde blues;  zijn interpretatie is flexibel voert u mee op de ritmes van blues, soul funk en aanverwante stijlen.

INMIDDELS UITVERKOCHT!!

Lantarenvenster 2017Zaterdag 25 Maart

Zaal Open: 19:15 uur

Aanvang: 20:00 uur

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Kaarten à € 27,00

Time-table en meer informatie vind je terug op de website van LantarenVenster

Geef hier uw commentaar