Colin James – Blue Highways

Album: COLIN JAMES – BLUE HIGHWAYS
Artist: Colin James
Record Label: True North Records
Release Date: 14/10/2016

Recensie: Eric Campfens
Eerder verschenen op www.Barnowlblues.punt.nl

De Canadees Colin James is in zijn thuisland al jarenlang een naam om rekening mee te houden. De, als Colin James Munn in 1964 geboren zanger/gitarist, grossiert in prijzen en met “Blue Highways” heeft hij zijn achttiende album uitgebracht. Het idee voor deze cd kwam na de laatste uitgebreide tournee en is een eerbetoon aan Colin’s helden en voorbeelden.
colin-james-blue-highways-article-1De dertien nummers zijn covers van bluesartiesten, variërend van Tommy Johnson, Robert Johnson tot Jimmy Reed, Freddie King en Muddy Waters. Het is een reis door diverse bluesstijlen, waarbij de nummers op Colin’s eigen wijze worden uitgevoerd. Namelijk in melodisch rockende blues. Colin’s zang is helder en zijn gitaarspel expressief, wat het beluisteren van deze cd tot een aangename ervaring maakt. Mijn favoriete nummer is “Riding In The Moonlight”/”Mr. Luck” van Howlin’ Wolf resp. Jimmy Reed, waarop Colin slechts wordt begeleid door de harmonica van Steve Marriner.

Clip ‘Don’t Miss Your Water’:

Website: www.colinjames.com

Tracklisting:colin-james-blue-highways-article

1. Boogie Funk
2. Watch Out
3. Big Road Blues
4. Bad Bad Whiskey
5. Going Down
6. Gypsy Woman
7. Goin’ Away
8. Lonesome
9. Hoodoo Man Blues
10. Riding In The Moonlight/Mr. Luck
11. Don’t Miss Your Water
12. Ain’t Long For Day
13. Last Fair Deal

 

Tags

Geef hier uw commentaar