Liz Mandeville – The Stars Motel

Album: LIZ MANDEVILLE – THE STARS MOTEL
Artist: Liz Mandeville
Record Label: Blue Kitty Music
Release Date: 01/09/2016

Recensie: Eric Campfens

Het is wel bekend dat het leven van toevalligheden aan elkaar hangt. Daar kunnen we allemaal toch wel van meepraten. Een mooi voorbeeld hiervan is het nieuwe album van Liz Mandeville “The Stars Motel”. Omdat er geen hotelkamers beschikbaar waren logeerde gitarist Scott Ellison in haar studio tegen betaling van drie nieuwe nummers. Datzelfde gebeurde met de Italiaanse gitarist Dario Lombardo en de uit Miami afkomstige gitariste Rachelle Coba. De rest werd aangevuld door de Japanse gitarist Minoru Maruyama, waarmee Liz al vaker heeft samengewerkt, en een nieuw album was gereed. De titel “The Stars Motel” is wat dat betreft goed gekozen.

liz-mandeville-2

Liz Mandeville behoeft eigenlijk geen verdere introductie, maar voor hen die haar nog niet kennen. Geboren in Wisconsin, beïnvloed door Muddy Waters en Koko Taylor en vooral Luther Allison heeft zij vanuit haar huidige woonplaats Chicago als zangeres, gitariste en songwriter een muzikale carrière opgebouwd om “U” tegen te zeggen.
Op “The Stars Motel” staan elf door Liz en de al genoemde gitaristen geschreven nummers, die ook op hun eigen composities meespelen. Het resultaat is, mede door de inbreng van de verschillende gitaristen, een zeer gevarieerd en goed album geworden. Het rockt, het swingt, we horen ballads. Kortom, een goede mix van stijlen. Mijn favoriete nummers zijn “Truth” met Maruyama op gitaar en “River Of Blood” met Coba, dat verhaalt over de slaven die aan de levee’s werkten en nooit vrij kwamen.

Weer een prachtig stuk werk van deze topmuzikante. Aanrader.

Alvast een voorproefje track no. 2 van het album:

Website: http://lizmandeville.com/

Tracklisting:

1. Too Hot For Love (ft. Scott Ellison)
2. Blues Is My Boss (ft. Dario Lombardo)
3. Everybody Knew But Me (ft. Rachelle Coba)
4. One Dance (ft. Minoru Maruyama)
5. Try Me (ft. Rachelle Coba)
6. Truth (ft. Minoru Maruyama)
7. Reefer And A Glass Of Wine (ft. Dario Lombardo)
8. What Could Have Been
9. Bad Blues Habit (ft. Dario Lombardo)
10. River Of Blood (ft. Rachelle Coba)
11. What Do Blues Men Like? (ft. Scott Ellison)

Geef hier uw commentaar