VERWACHT J.J. Grey & Mofro @ Melkweg – Amsterdam

Jacksonville is naast de thuishaven van Lynyrd Skynyrd ook de plek waar een veel jongere southern rock-band het licht zag: JJ Grey & Mofro. Waar bij de illustere plaatsgenoten het honkytonkgehalte soms wel erg hoog is, gooit JJ Grey & Mofro wat meer ingrediënten in de mix: funk-, soul- en bluesinvloeden zijn ook in het werk van de zuiderlingen terug te horen. Op de albums ‘Georgia Warhorse’ (2010) en ‘Brighter Days’ (2011) spelen verschillende blaasinstrumenten en de slidegitaar een grote rol. Aangevuld met een Hammondorgel, komt JJ Grey & Mofro aardig in de buurt van een ouderwetse soundtrack van een Amerikaanse roadmovie.
9384112621_b8b5e95d8f_o
Na negen albums en meer dan tien jaar vrijwel non-stop rondtouren met verhalende bluesrock zijn JJ Grey & Mofro vrijwel de hele wereld over geweest. JJ Grey & Mofro speelde op enorme festivals als Bonnaroo en Lollapalooza maar ook onze Nederlandse festivals zoals North Sea Jazz, Rhythm & Blues Night Groningen, Ribs & Blues en het Holland International Blues Festival hebben JJ Grey & Mofro al welkom mogen heten. Of het nu kleine intieme clubs zijn zoals People’s Place van Amsterdam of de grote festivals overal waar ze speelden ging het dak eraf dankzij hun swingende rock-, soul-, funk- en bluesjams met hier en daar een gevoelige ballad. Hammondorgels en slideguitars vliegen je om de oren in een opzwepende show die niemand onberoerd laat. Hun zevende langspeler zal binnenkort verschijnen.
14163396794_16c5e1d81a_o
Om zijn nieuwe album Ol’ Glory [Provogue Records/Mascot Label Group] te promoten kwam de Amerikaan JJ Grey vorig jaar maart voor twee optredens naar Nederland. Ol’ Glory bevat evenals zijn vorige albums tracks met verhalen geïnspireerd door het zuiden van Florida met een unieke muzikale mix van blues, rock, folk, gospel en funk.

John John ‘JJ’ Grey en zijn band Mofro zijn duidelijk populariteit aan het winnen in ons land. Dat dit meer dan terecht is vinden de Melkweg en TBA? ook. Of liever: dat werd tijd na ruim tien jaar met daarin inmiddels negen stuks zéér verdienstelijke albums.
16789396238_c4ee069160_o
Vrijdag 7 oktober staat hij weer met zijn retestrakke begeleidingsband Mofro op het podium van de Melkweg, Amsterdam waar hij ongetwijfeld ook weer het publiek in extase zal spelen.

“Impassioned singing, riff-based Southern rock, cold-blooded swamp funk and sly Memphis soul.” -The New York Times
melkweg-logo
De Melkweg

  • Lijnbaansgracht 234a
  • 1017 PH Amsterdam

Zaal Open: 19:30 uur

Aanvang: 20: 30 uur

Tickets à € 17,00 + lidmaatschap – klik hier voor e-tickets

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: