Gonzalo Bergara – Zalo’s Blues

Album: GONZALO BERGARA – ZALO’S BLUES
Artist: Gonzalo Bergara
Record Label: Gonzalo Bergara (eigen beheer)
Release Date: 03/08/2016

Recensie: Eric Campfens

De Argentijn Gonzola Bergara staat bekend als een van de meest getalenteerde zigeunerjazzgitaristen in de wereld. Daarnaast is hij een zeer grote fan van bluesmuziek en met “Zalo’s Blues” heeft hij met zijn trio zijn eerste bluesalbum uitgebracht. De andere twee leden van het trio zijn bassist Mariano D’Andrea en drummer Maximiliano Bergama.

Niet alleen in de zigeunerjazz is Bergara een virtuoos; ook als bluesgitarist staat hij zijn mannetje. En hoe. Met de twaalf nummers, waarvan er elf door hemzelf zijn geschreven, krijgen we een variatie te horen van stevige bluesrock, Texasblues en zelfs een stuk country & western. De nadruk ligt bij rockende blues met nadruk op ‘Blues’. Goed geschreven, goed uitgevoerd, spannende gitaarsolo’s, wat wil een bluesliefhebber nog meer? De afsluiter is de in een soort Piedmontstijl uitgevoerde “Won’t Stay With You”, waarin slechts gitaar en zang van Bergara te horen zijn. Mijn favoriete nummers zijn de boogie “Drinking” en de enige cover, het van Jimmy Reed bekende “You Don’t Have To Go”.

Kortom, een meer dan uitstekend album met geweldig gitaarwerk. Aanrader.

Clipje van track 6 – Gonna Go:

Website: www.gonzalobergara.com

Tracklist:zalos-blues

1. Drawback
2. Drinking
3. Singing My Song
4. You Don’t Have To Go
5. Dirty Socks
6. Gonna Go
7. No More
8. Been Runnin’
9. Woosh
10. Levi
11. Ines
12. Won’t Stay With You

Tags

Geef hier uw commentaar