Dynamite Blues Band CD presentatie Kill Me With Your Love

Dynamite Blues Band speelde op zaterdag 10 september 2016 in De Gewoonste Zaak – Lisse. Tekst en foto’s van Paul Scholman.

Waar Big Blind ineens ophield te bestaan, zag een jaar later Dynamite Blues Band het levenslicht. Het gat dat Big Blind achterliet was daarmee niet opgevuld, maar de heren zullen hun hart gevolgd hebben en we zullen het met de twee cd’s en een handvol optredens die ik van Big Blind gezien heb moeten doen. Om altijd maar vergeleken te worden met Lester Butler en/of The Red Devils kan ik mij ook iets bij voorstellen dat het je een keer de keel uit gaat hangen. Kwestie van eigen nummers maken zou ik denken, originaliteit vergroten en laten zien wat je werkelijk in je mars hebt. Wesley van Werkhoven, JJ van Duijn, Niels Duindam, de drie overgebleven Big Blind mannen, aangevuld met Renzo van Leeuwen kwamen ineens met een vernieuwde formatie Dynamite Blues Band.
dsc03551
Met Wesley als frontman waart de geest van Big Blind natuurlijk rond en door het smerige harpspel van Wesley en samenspraak met zijn wijze van zingen natuurlijk ook. Althans in mijn oren. Toch vind ik dat Dynamite Blues Band het recht heeft met een schone lei te beginnen. “Shake Down and Boogie” klinkt een stuk minder smerig dan het werk van Big Blind. Met drie man uit die band maak je onbewust toch de vergelijking. Punt er achter dus. Hoewel, het openingsnummer van Kill Me With Your Love geeft je toch een gevoel van weemoed en de titel laat te wensen over: “Even If You Want To”, maar na twee minuten kan er toch zand over dus toch punt.
dsc03512
De eerste indruk die ik heb is dat “Kill Me With Your Love” nog weer wat melodieuzer klinkt tijdens de presentatie in het volgepakte en bloedhete De Gewoonste Zaak te Lisse op de 10e september 2016. Renzo van Leeuwen neemt Wesley wat wind uit de zeilen en “helpt” met de presentatie door af en toe het woord te nemen, al zou afgesproken zijn dat juist hij zijn klep zou houden. En meer van dat soort humor.
dsc03577
Het titelnummer is wat gelikter en heeft airplay-niveau, althans, ik vrees niet voor alle zenders even toegankelijk, maar toch. De DBB heeft alles is uit de kast gehaald middels een kopersectie en drie achtergrondzangeressen te laten opdraven, die respectievelijk “The Dynamite Horns” en “The Dynamites” worden genoemd. De zaal gaat uit zijn dak waarbij de horns dan ook tot het uiterste gaan. “The Dynamites” komen naar mijn beleving wat minder uit de verf, maar dat kan aan mij liggen. Ik sta vrij vooraan en dan is het geluid vaak net even anders dan dieper in de zaal. Enkele tear-jerkers als “Strong Love” worden met gevoel gezongen door Wesley waarbij de harp achterwege blijft.
dsc03654
Wat op mij wel stoorde was de ruimte tussen de nummers door soms erg lang duurde. Geen idee waar dat aan gelegen heeft, ik heb het niet gevraagd aan de heren, maar dat kwam op mij niet erg professioneel over. Je feestje ebt weg op die manier. Desalniettemin, de groove is er weerof nog zo u wilt en het swingt, deze cd is wat toegankelijker geworden voor een breder publiek. Bijna complete cd wordt gespeeld aangevuld met een aantal nummers van de debuut cd Shakedown & Boogie. Er worden heel ludiek wat speelgoedpistooltjes het publiek in gegooid om het titelnummer van de cd “Kill Me With Your Love” kracht bij te zetten. Met “She’s Dynamite” van BB King als toegift wordt de presentatie afgesloten. Het podium wordt al afgebroken nog voor er iemand bedenkt dat met “We Want More” een extra toegift kan worden afgedwongen, we worden direct naar merchandise doorverwezen voor de nieuwe plaat, T-shirts, petjes en ondergoed.

dsc03709

Playlist:

1. Even If You Want To
2. Trash ’n Rumors
3. Too Busy
4. Howlin’
5. This Ain’t Over
6. Rebound
7. Strong Love
8. Dirty Minded
9. Boom Boom Boom
10. Evenin’
11. Dynamizer
12. The Big Unknown
13. Two Sides
14. Dynamite Momma
15. No Cent
16. Shake Down And Boogie
17. Kill Me (With Your Love)
18. Trash And Rumors
19. She’s Dynamite

dsc03681

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: