Dudley Taft in POGO!

22 juli spelen Dudley Taft en niemand minder dan de Engelse Harpist Will Wilde bij Podium Gorcum!

Dudley Taft (4 juli 1966) draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Geboren in Washington D.C. en opgegroeid in The Midwest van de VS verkaste hij begin jaren ‘90 naar de hoofdstad van de grunge: Seattle. Daar speelde hij in bands als Sweet Water en Second Coming.

Na een succesvolle periode ging Dudley terug naar de muzikale roots van zijn jeugd; de blues. Na een interessante ontmoeting met Led Zeppelin’s frontman Robert Plant en na veel research over bluesmuzikanten, kwam hij in aanraking met de muziek van Freddie King en hij realiseerde zich dat de blues de enige manier was om zijn muzikale ideeën vorm te geven. Sinds enkele jaren gooit Dudley zijn ziel en zaligheid in het spelen van de blues.

Dudley heeft inmiddels een fanatieke fanbase opgebouwd in Nederland. Ieder jaar kan men zich verheugen op een aantal concerten en inmiddels heeft Dudley al weer vier albums uitgebracht. Zojuist is album nummer vijf uitgebracht: ‘Live In Europe’. Een album dat, zoals de titel al zegt, opgenomen is tijdens de concerten in Polen en Nederland en met maar liefst 13 nummers van opperste bluesrock.
Dudley-Taft-Live-In-Europe
Will Wilde combineert zijn passie voor de blues met zijn liefde voor rock. Alles wat authentiek en krachtig is aan de rauwe energie van bands als Led Zeppelin en Deep Purple en smelt hij kundig samen zonder verlies van het hart en de overtuiging van de blues.
“Een masterclass van bluesharp spelen en de Hendrix van de harmonica”, dat is wat over Wilde vaak gezegd wordt. De naam Lester Butler (Red Devils) valt zelfs wel eens, wanneer Wilde los gaat. Met kennis en respect voor de oorspronkelijke meesters van het instrument, neemt Wilde de harmonica naar een geheel nieuw wereldniveau.
Will Wilde
Vrijdag 22 juli – 19:00 uur

Podium Gorcum
Grote Haarsekade 120
4205 VL Gorinchem,

Deur open: 18:30 uur

Start Show: 19:00 uur

entree: vvk € 5,00 kaarten aan de deur €10,00 (klik hier voor e-tickets)
POGO image cropped

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: