John-F. Klaver Band – Live At Blues Baltica

Album: JOHN-F. KLAVER BAND – LIVE AT BLUES BALTICA
Artist: John-F. Klaver Band
Record Label: Deutchlandfunk Recording
Release Date: 30/05/2016

Foto credits artikel shot: José Gallois

Recensie: Ton Kok

John-F. Klaver heeft bij de bluesliefhebber eigenlijk geen introductie meer nodig. Na vier prima studio cd’s, twee keer winnaar van de Dutch Blues Challenge, meerdere awards van de Dutch Blues Foundation, waaronder die van gitarist 2015 en ook de nodige internationale erkenning heeft hij nu met zijn John-F. Klaver Band de cd ‘Live At Blues Baltica’ uit. De opnames werden gemaakt op het Blues Baltica festival in het Duitse Eurin en vastgelegd door Deutschlandfunk. Hoog tijd om na de studioverrichtingen de muziek eens live vast te leggen.

De muzikale kwaliteiten van de band zijn boven alle twijfel verheven. Naast John op gitaar en zang bestaat de band uit Pascal Lanslots (toetsen), Iris Sigtermans (bas) en Robert-Jan van Schoonacker (drums).

Acht van de opgenomen nummers hebben de cd gehaald, zeven geschreven door John zelf, aangevuld met Robert Johnson’s ‘32/20 Blues’. De studiouitvoeringen zijn allemaal terug te vinden op de twee laatste albums van de band.

John’s gitaarspel wordt vaak vergeleken met dat van mensen als Matt Schofield en Robben Ford. Je kunt met mindere goden vergeleken worden.

Het materiaal heeft soms een lekkere jazzy inslag (‘Just For Kicks’ en ‘Devil Woman’), soms is het rock/fusion (‘Make It So’). Dan horen we weer blues/rock, zij het met een volledige eigen invulling van dit genre (‘Wrong Over Right’) en ‘Dynamite’ is weer lekker funky. ‘Heartful Of Blues’ is een slow blues, waarin vooral de perfecte dynamiek opvalt. ‘32/20 Blues’ krijgt een pittige vertolking, zonder dat het blues gevoel wordt losgelaten. Met ‘Peace Of Mind’ laten de dame en heren horen, dat ze ook voor een heerlijke ballad hun hand niet omdraaien.

De band, die met John en Pascal twee top solisten aan boord heeft, ondersteund door een groovin’ ritmesectie, speelt vlekkeloos en de Duitse radiomensen hebben de sfeer van het optreden goed weten te vangen.

Tracklist:

1. Just For Kicks
2. Make It So
3. Heartful Of Blues
4. 32/20 Blues
5. Peace Of Mind
6. Wrong Over Right
7. Devil Woman
8. Dynamite

Spotify Live At Blues Baltica
Website John-F. Klaver 
Facebook John-F. Klaver Band

John F.-Klaver Live

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: