Friends of Rock, met een lach en een traan…

Foto’s: Johan Sonneveld 

Op 11 juni 2015 overleed stergitarist Mario Roelofsen aan de gevolgen van kanker. Precies een jaar later kwamen de bandleden van Mario’s laatste band Purple Rainbow,  en de band Steeler nog eenmaal bij elkaar om hun grote vriend en held te eren. En dat deden ze niet alleen! Tijdens ‘Friends of Rock’ traden vele geweldige gastartiesten uit het hele land belangeloos op. Uit respect, dankbaar voor de vriendschap en de mooie muzikale momenten die zij met Mario hebben beleefd. Omdat een groot muzikant en goede vriend niet vergeten kan en mag worden. Het werd samen met ruim 200 fans en vrienden en familie in de zaal een emotionele rollercoaster, waarbij herinneringen werden opgehaald, veelal met een lach en soms met een traan. Proost Mario! Namens al jou vrienden van de Rock… long live friends of rock!

BUIG JE HOOFD [voor Mario]

Terugdenkend aan weleer staar ik stil omhoog
Lief kind in de tijd zie je de lijn – die ontstaat?
Een lijn die is getekend tussen goed en kwaad
Verschijnt in de wolken, als paarse regenboog
~
Met zíjn gitaargeluid, toen de lucht opklaarde
Uiting van ‘t verbond tussen hém en de aarde

Lees ook:
Long Live Purple Rainbow! [2012]
A.J.Mharyo interview [2001]

Geef hier uw commentaar