Bospop bevestigt Elvis Costello, Counting Crows en DeWolff

Weer zes nieuwe namen bevestigd voor Bospop. Elvis Costello & the Imposters, Counting Crows, DeWolff, The Howlin’, Midas en The BossHoss zijn aan het programma toegevoegd. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. Santana, Seal, Kensington, Nena, Roxette en The Cranberries op Bospop spelen.
14579420008_735569bf66_o
Elvis Costello schreef zijn allereerste nummer toen hij vijftien jaar oud was. Inmiddels heeft hij er bijna 400 op zijn naam staan. Met een flinke dosis cynisme perst Costello rock n roll en country muziek samen tot oprechte en uiterst verfijnde nummers. Denk aan hits als Man Out Of Time, I Want You en Riot Act. Op Bospop speelt Costello met zijn vaste begeleidingsband The Imposters.
15608091478_4f6f2e90fe_o
Counting Crows wordt geroemd vanwege hun dynamische liveshows. Ze draaien al een kwart eeuw mee en hebben meerdere grote hits op hun naam staan waaronder Mr. Jones, Big Yellow Taxi en Accidentally in Love. Bereid je voor op een intense show en laat je meevoeren door frontman Adam Duritz.
DeWolff-BorderMaker
De psychedelische bluesrock van DeWolff lijkt recht uit de jaren zestig te komen. Het Limburgse trio brengt je terug naar de hoogtijdagen van bands als Grateful Dead, Jefferson Airplane en The Jimi Hendrix Experience. De opzet is eenvoudig maar zeer effectief; één gitaar, een eenvoudig drumkit, een Hammond orgel en een onuitputbare bron van energie. DeWolff is dan ook een graag geziene gast op de Nederlandse festivals.

Op Bospop treden bijna dertig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op vrijdagavond is er een avondvullend programma dat voor iedereen toegankelijk is ook zonder Bospop ticket. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Nieuw dit jaar is de jongerenkaart. Bezoekers jonger dan 16 jaar betalen € 40 voor een dagkaart en € 70 voor een weekendkaart. Ook is er dit jaar een speciale groepskorting: bij een bestelling van 10 kaarten ontvang je een 11e kaartje gratis.

Het Bospopweekend start dit jaar al op vrijdag. Traditioneel strijken veel bezoekers al op vrijdag op de camping neer, wel zo gezellig natuurlijk! Na het opzetten van de tent is het tijd voor het eerste feestje. Dit jaar is dat niet alleen in het nachtcafé op de camping maar ook in de tent op het festivalterrein. Vrijdagmiddag kun je vanaf vijf uur het festivalterrein op om te genieten van een avondvullend programma in de festivaltent. De avond staat in het teken van het betere gitaarwerk en de beste cover en tribute bands en is voor iedereen vrij toegankelijk, ook zonder Bospopticket.

Present Danger trapt de vrijdagavond af met de beste Metallica covers. Daarna stapt AC/DC UK het podium op, op weg naar de Highway To Hell. GM All Star Band neemt het stokje over en speelt een hele fijne selectie uit het indrukwekkende oeuvre van Gary Moore. Purpendicular speelt in heel Europa als de Deep Purple coverband. Het Nederlandse Parris dat feilloos tapt uit een vaatje Thin Lizzy hits sluit de avond af. Want Whiskey In The Jar mag natuurlijk niet ontbreken! Het belooft een hele fijne opwarmer voor het festivalweekend te worden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2016

Zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016
Evenemententerrein A2 Weert Noord

Line-Up zaterdag 9 juli:
Flogging Molly, The Waterboys, Maria Mena, Midas, Eisbrecher, Seal, Nena, The Cranberries, Selah Sue, Kovacs, Walter Trout, DeWolff en Vido & St. Antonius.

Line-up zondag 10 juli:
The Mavericks, Steve Vai, K’s Choice, The Howlin’, Trixie Whitley, Santana, Kensington, Elvis Costello & the Imposters, Counting Crows, The BossHoss, CC Smugglers, SIMO en Def Americans.

Entree Dagkaart: € 65 (excl. € 2,50 servicekosten)
Entree Weekendkaart: € 100 (excl. € 2,50 servicekosten)
Jongerendagkaart: € 40 (excl. € 2,50 servicekosten)
Jongerenweekendkaart: € 70 (excl. € 2,50 servicekosten)
Entree Camping: € 15 (excl. € 2,50 servicekosten)
Camperticket: € 25 (excl. € 2,50 servicekosten)

Bospop wordt mede mogelijk gemaakt door NPO Radio 2 en Lust for Life.

Meer info over Bospop vind je op: www.bospop.nl en www.mojo.nl/bospop.
Kaartverkoop is reeds gestart via: www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).
bospop_2016_logo_500

Geef hier uw commentaar