Vrijdag 13 Mei a.s. Mandolin Orange @ Coco Maria – Veenhuizen

Mandoline Orange is afkomstig uit North Carolina. De naam staat voor Andrew Marlin en Emily Frantz, twee nog jonge muzikanten die de traditionele bluegrass in een nieuw jasje steken. Een duo met veel potentieel gelet op de hoeveelheid sterke songs die ze schreven in amper vier jaar tijd en die leidden tot vier mooie platen. Vorig jaar kwamen ze Europees voorzichtig naar voren in de tour met Chatham County Line. Nu gaan ze alleen op pad.

Mandolin Orange is beïnvloed door de traditionele Bluegrass en Country-Folk van hun geboortegrond in North Carolina. Een viool, een mandoline en wat akoestische en elektrische gitaren, meer hebben Andrew Marlin en Emily Frantz niet nodig voor het maken van hun muziek. Ze deden dat voor het eerst in 2009 toen ze in een televisiestudio in Boston ‘The Extended Play Sessions’ opnamen. Hun echte debuutplaat ‘Quiet Little Room’ kwam uit in 2010 en direct daarna volgde het dubbelalbum ‘Haste Make / Hard Hearted Stranger’. Vervolgens verscheen ‘This Side Of Jordan’ wat een Americana voltreffer bleek en het net uitgekomen ‘Such Jubilee’ is eveneens van een ontwapenende schoonheid.

Mandolin Orange maakt muziek in een traditionele bluegrass configuratie waarmee ze wat nieuws doen en het is vooral hun inspirerend gezang die modern aanvoelt. Ze zingen veelal afwisselend waarbij ze voor enkele songs het duet principe hanteren. De harmonieuze samenzang van Emily Frantz is meestal zeer sober, maar wel engelachtig mooi aanwezig. Haar bijdrage op viool is opmerkelijk en muzikaal sterk verrijkend.

Dat Mandolin Orange een duo is met veel potentieel mag blijken uit de hoeveelheid sterke songs die beiden in amper vier jaar tijd bij elkaar schreven wat resulteerde in vier mooie platen. Andrew Marlin en Emily Frantz zijn bezig zich een prominente stek te verwerven in het kielzog van onder anderen het duo, Gillian Welch en David Rawlings.

Om even in de stemming te komen:

Coco Maria, Stoomweg 3 – Veenhuizen

Vrijdag 13 Mei 20:30 uur

Tickets @ € 15,00 (geen pin aanwezig)

Reserveren
Roots on the Road: www.rootsontheroad.nl
Hein Moes, heinmoes@cocomaria.nl – 06-53354278

mandolinorange2016

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: