Owen Campbell; down under in het hoge noorden

Owen Campbell speelde op 11 maart 2016 in het Podiumcafé van Peter & Leni in Steendam. Een verslag met foto’s van Gerrie van Barneveld
campbell1792
Het is nogal een contrast met het concert van Joe Bonamassa dat ik eerder deze week bezocht; van een kleine arena naar het gemoedelijke podiumcafe van Peter en Leni in Steendam aan het Schildmeer in de provincie Groningen. De ontvangst is allerhartelijkst. Peter en Leni organiseren vrijwel iedere vrijdagavond een concert met artiesten uit het rootsgenre.
campbell1674
Vanavond is dat Owen Campbell uit Australië. Owen Campbell speelt al jarenlang en heeft veel rondgetrokken als straatmuzikant in onder andere Ierland, Denemarken en Nepal. Bekend is hij geworden in Australië door deelname aan het tv-programma “Australia’s Got Talent”. Zijn albums Sunshine Road en The Pilgrim hebben down under de eerste plek behaald in de albumcharts.
campbell1685
Owen Campbell start de avond staand akoestisch met afwisselend covers, uitgebracht en nog uit te brengen nieuw eigen werk. Zo covert hij onder andere Crazy Love en Days Like This van Van Morrison. De eerste set wordt gevuld met mooi afwisselend gitaarwerk dat langzaam overgaat in bluesier repertoire.
campbell1645
Zijn enigszins rauwe stem, past er prima bij. Zittend speelt hij slide gitaar. Schitterend gespeeld worden A Mountain Home en het instrumentale War in the East met oosterse invloeden.
campbell1706
Qua opbouw lijkt de tweede set op de eerste. Er is plek voor covers, maar ook voor eigen werk. Er passeren songs van Johnny Cash, Bruce Springsteen (I’m on Fire) en Tom Waits (Ol’55) en ook een aantal nieuwe nummers van het album dat in mei wordt uitgebracht en in Nashville is opgenomen. De tweede set eindigt wederom met de slide gitaar. Zwaarmoedig wordt het in You Know I’m Gone, bluesy met subtiele slide in Mean Ol’ Devil & A Futile God. Sunshine Road is een van de afsluiters. De song gaat over het verlangen naar het zonnige Australië tijdens de buskinperiode van Campbell in Ierland.
Owen Campbell presenteerde in Steendam twee uitstekende afwisselende sets. Lof voor Peter en Leni om hier een podium aan te bieden. Hartelijk dank voor de gastvrijheid en de mooie avond.

Tags

Geef hier uw commentaar