LantarenVenster presenteert 26ste editie An Evening With The Blues

Dit gerenommeerde festival, het kleine broertje of zusje van de Southern Blues Night in Heerlen zoals u wilt, wordt alweer voor de vierde keer in LantarenVenster te Rotterdam gehouden.
In 1989 begonnen in de schouwburg Agnietenhof van het Gelderse Tiel verkaste de stichting Betuws Blues & Jazzpromotie naar de stad aan de Maas.
Daar heeft de stichting slechts de beschikking over één mooie zaal, waar het publiek een keuze maakt voor een zit- of staanplaats.
AWwtB 2016 affice
Naast de optredens in de grote zaal is er in de foyer ook ruimte ingeruimd voor optredens; de artiest die in de foyer zal optreden is dit jaar Paul Batto jr. Hij zal de pauze-optredens verzorgen.

Paul Batto Jr. werd in 1967 geboren in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Al jong leidt hij het leven van rondreizend muzikant. Tot zijn invloeden rekent hij niet alleen bluesmuzikanten als John Lee Hooker, maar ook artiesten als Mahalia Jackson en Frank Sinatra. De afgelopen twintig jaar trad Batto in heel Europa op. Hij bezit een bijzondere stem en is een virtuoos gitarist. Zowel akoestisch als elektrisch, op zes of twaalf snaren, met of zonder flessenhals.
AEwtB 2016 Super Chikan
In de grote zaal ‘The Rest of the Best’ zoals de stichting omschrijft;  de grote namen, die ook in het Parkstad Limburg theater in Heerlen een week later zullen optreden. Zanger/gitarist Super Chikan is ongetwijfeld een van de meest intrigerende bluesmannen die de Mississippi Delta ooit heeft voortgebracht. Zijn gebit vol goud en diamanten en zijn al even veelkleurige, zelfgebouwde gitaren zijn een lust voor het oog, maar het draait natuurlijk om zijn wervelende gitaarcapriolen, de stomende cocktail waarin Muddy Waters, John Lee Hooker en Chuck Berry om voorrang vechten en een onnavolgbare podiumpresentatie.
AEwtB 2016 Shakura
Zangeres Shakura S’Aida werd geboren in New York en is getogen in Zwitserland, maar momenteel zij gaat door het leven als Canadees staatsburger. De dame heeft vele gezichten, actrice maar bovenal een van de beste contemporaine jazz- en blueszangeressen ter wereld. Zij verdiende haar sporen bij artiesten als Patti Labelle, Ruth Brown en de legendarische hammondorgelspeler Jimmy Smith. Zij nam echter ook eigen cd’s op. Zeker haar in 2012 gelanceerde dubbelalbum ‘Time’ is een aanrader! Shakura komt met haar eigen fantastische band en dit is iets om reikhalzend naar uit te kijken want deze diva weet als geen ander hoe zij het publiek moet bespelen.

Dat zanger en gitarist Chris Beard in 1997 de bijnaam ‘Prince of the Blues’ kreeg, dan moet je wel van goede huize komen en dat is bij Chris Beard zeker het geval. Chris kreeg zijn eerste gitaarlessen van zijn vader, de legendarische bluesman Joe Beard en vanaf zijn tiende stond hij geregeld met pa en diens bluesvrienden Matt Murphy, Buddy Guy en Luther Allison op een podium. Al die invloeden komen tot uiting in Chris’ fenomenale gitaarspel en expressieve stem. Zijn recente album ‘Eye of the Witch’ biedt alvast een mooi voorproefje van de perfecte balans die Beard weet te vinden tussen traditioneel en eigentijds.

Zaterdag 12 Maart 19:15 uur

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Kaarten à € 26,00

Time-table en meer informatie vind je terug op de website van LantarenVenster

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: