De Koninck Bluesfestival Delft 11-14 februari 2016

Veel specials tijdens het ‘De Koninck Bluesfestival’ 2016 zoals aan de vooravond van het wederom mooie samengestelde Delftse muziekfestijn een filmvoorstelling, of wat denkt u van een heerlijke bluesbrunch op de laastste dag van het 4-daagse ‘De Koninck Bluesfestival’? Het kan allemaal, u kunt zelfs actief deelnemen aan een heuse bluesquiz op de zondagmiddag.

Delft wordt tijdens het tweede weekend van Februari weer hét mekka voor de bluesliefhebber. Inmiddels alweer voor de achtiende keer wordt van 11 t/m 14 februari 2016 het ‘De Koninck Bluesfestival’ georganiseerd. Tijdens dit indoor bluesfestival zetten 33 horecagelegenheden verspreid door de hele stad hun deuren open voor de bluesfans. Mede dankzij de extra festivaldag (zondag 14 Februari) staat er dit jaar een record aantal van 74 optredens op het programma! Tijdens het ‘De Koninck Bluesfestival’ in Delft zijn veel verschillende bluesstijlen te beluisteren. De diverse horecagelegenheden verwelkomen o.a. Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie, Rockabilly, versterkte en akoestische live muziek. Voor het volledige (alfabetische) overzicht van alle bands die tijdens het week-end optreden klik je hier
Je kunt ook een flyer downloaden (klik hier) met het programma zodat je een handzaam totaaloverzicht hebt van alle optredens van de bands, de locaties en de aanvangstijden.
Behalve de gratis toegankelijke concerten bevat het bluesweekend enkele zeer interessante specials, zoals:
Filmvoorstelling:
Als muzikale opwarmer voor het ‘De Koninck Bluesfestival’ vertoont filmhuis Lumen (Doelenplein 5) op donderdag 11 februari de documentaire ‘Janis: Little Girl Blue‘, over het leven van de eigenzinnige Janis Joplin, een zangeres die de blues als haar grote inspiratiebron zag. Joplin zong kaskrakers als ‘Me and Bobby McGee’ en verkocht na haar dood vier miljoen elpees. 
Workshop Bluesharp:
Zaterdagmiddag 13 februari kunnen liefhebbers deelnemen aan een échte workshop bluesharp o.l.v. Hans de Vries. De eerste sessie staat gepland om 14.00 uur maar is al uitverkocht. Wegens de enorme belangstelling heeft de organisatie besloten dat liefhebbers zich nog voor een tweede sessie kunnen opgeven. Deze tweede sessie begint om 16.45 uur en vindt plaats in de foyer van het Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft.
Afterparty (Zaterdag):
Nadat de live-muziek op zaterdag in de reguliere lokaties stopt, komen een aantal muzikanten bij elkaar in muziekcafé Steck (Kromstraat 25) voor een afterparty. Bluesartiesten die anders geen mogelijkheid hebben om elkaar te ontmoeten, krijgen tot diep in de nacht de kans om in ongewone combinaties te jammen. Een aanrader!
Blues Breakfast/Brunch:
Twee etablissementen op de Delftse Beestenmarkt, Café Vlaanderen en Kobus Kuch, organiseren zondagochtend 14 februari vanaf 11.00 uur de ‘Vroege Vogels Blues Brunch’ in Café Vlaanderen met live muziek van Willie & the Blue Sparrow en de ‘Brakke Blues Breakfast’ in Kobus Kuch wordt omlijst met live-muziek van Riverside Jr. Een ideale manier om de extra festivaldag te beginnen.
Bluesquiz:
Ook op de extra festivaldag (zondag 14 februari) wordt er ‘s middags in ‘t Proeflokaal (Gasthuislaan 36) een heuse bluesquiz georganiseerd. Je kennis van de diverse bluesstijlen wordt in 10 vragenrondes getest. Vragen handelen over de Delta blues uit het begin van de 20e eeuw tot en met de BritBlues uit de jaren zestig. Ook zullen sommige vragen handelen over de vele artiesten die in Delft op de diverse bluespodia hebben gestaan.
Reis & Verblijf:
Voor bezoekers van buiten de regio zijn er een paar aantrekkelijke blues-arrangementen te boeken in 5-tal hotels (klik hier voor mee info.)
N.B.:
Bij de filmvoorstelling, bluesquiz en workshop bluesharp wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten.
Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via de website www.delftblues.nl .
Voor het volledige programma-overzicht verwijzen wij naar bovenstaande website waar iedereen terecht kan voor het laatste nieuws.
Met de vele interessante optredens en de bijzondere specials is het ‘De Koninck Bluesfestival’ in Delft een ‘múst’ voor alle bluesliefhebbers.

 

PosterBluesfestivalDelft2016-768x1087-1

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: