Joe Satriani in Parkstad Limburg Theaters op 26 september 2015

Parkstad Limburg Theaters timmert erg goed aan de weg om HET brede muziekpodium van zuid-Limburg te worden. Grote namen uit de progressieve muziek worden geboekt. Op 26 september is het de eer Joe Satriani te zien spelen in de Limburg zaal. Later dit jaar volgen o.a. nog Stanley Clarke, Paul Carrack en het rariteitenkabinet van Snarky Puppy.

Als onderdeel van zijn nieuwe wereldtoernee Shockwave doet Joe Satriani Heerlen aan. De reden voor de toernee is het fonkelnieuwe in aantocht zijnde album Shockwave Supernova. Een nieuw album van deze meestergitarist is zonder meer een event om naar uit te kijken. Wat het dit keer extra spannend maakt is dat dit album opgenomen is met het supertrio Mike Keneally, Bryan Beller en Marco Minneman.

Wij hebben de eer gehad dit kwartet in 2013 live te mogen zien tijdens de toenmalige Satriani  tour en dat was een memorabele avond. Joe Satriani  staat bekend als ‘wereld gitarist’; alleen Mike Keneally komt voor wat betreft gitaar spelen van een andere planeet. Joe Satriani  heeft regelmatig toegegeven Mike Keneally  een meer begenadigd gitarist te vinden dan hemzelf … En Keneally speelt daarnaast keyboard. Soms zelfs gewoon tegelijk met zijn gitaar.

En de ritme tandem Bryan Beller en Marco Minnemann  is inmiddels legendarisch te noemen. Legendarisch vanwege de ritmische samenwerking in het fusion powertrio The Aristocrats en de begeleiding  van Joe Satriani.

Of je nou fan bent van Joe Satriani, houdt van fusion of van de eclectische muziek van Mike Keneally: zorg dat je komt luisteren naar deze bovenaards uitgebalanceerde formatie. Een spannende muziekavond zonder gefreak staat je te wachten!

Koop hier je Tickets en lees hier ons verslag van het concert van 5 juni 2013:
Informatie van Legacy recordings aangaande de CD release van 24 juli 2015.

Satriani1

Geef hier uw commentaar