30 years Moulin Blues Ospel

De blues-festival diehards weten het maar al te goed en leven er al een tijdje naartoe; het jaarlijkse toonaangevende Moulin Blues festival is nog maar een maandje van ons verwijderd. Vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei is het festivalterrein aan de Meijelsedijk in Ospel gereserveerd voor het blues-festival wat ieder jaar het festival seizoen inluidt, Moulin Blues! In het verleden stelden de organisatoren van dit festival mooie line-ups samen met een keur aan artiesten, zowel bekenden als nieuwkomers in de blues/roots scene.

Joanne Shaw Taylor

Moulin Blues kan terugkijken op een mooi palmares van acts, Duke Robillard die zojuist voor een aantal concerten in ons land was speelde al op de 1e editie van Moulin Blues in 1986 bijvoorbeeld. Het festival bleek zelfs zó populair dat de organisatoren nog maar 10 jaar na de eerste editie van 1986 besluiten in 1995 een tweede dag toe te voegen; en óók deze extra dag weten de organisatoren de beste blues en roots acts boeken! Klinkende namen uit de blues-scene kwamen naar Ospel om het publiek te verwennen; Canned Heat (1992), Buddy Guy (2002) maar ook rock ‘n roll vond zijn weg naar dit festival zoals Nick Curran (2002).

The Boom Band

Dit jaar is een jubileum editie; 2015 is het jaar dat Moulin Blues haar 30ste verjaardag viert en dat doen de organisatoren met een hele goede line-up waar iedere muziekliefhebber zich in zal kunnen vinden. De bezoeker zal zich kunnen vergapen aan een mix van super-bands, legendes, nieuwkomers maar ook one-man bands. De reporters van The Blues Alone? kijken o.a. uit naar de optredens van Mavis Staples en de Devon Allman Band, die op vrijdagavond 1 mei optreden. Ook kijken wij uit naar Kent Burnside die samen met oude gasten van Moulin Blues (2002), J.J. Holiday en Jimmie Wood van The Imperial Crowns, komen optreden én nieuwkomers Mr Sipp (IBC winnaar) en Selwyn Birchwood die op zaterdag 2 mei optreden. Waarmee Moulin Blues de primeur heeft in Nederland. En alsof de line-up van deze jubileum editie 2015 nog niet genoeg diversiteit betrof hebben de organisatoren van Moulin Blues 2 april j.l. ook nog eens T-99 als kers op de al smaakvolle, grote taart vastgelegd!

T-99

Onderstaand vindt u de line-up van de keur van nationale en internationale artiesten die in 2015 op de twee dagen van dit fantastische, sympathieke, door bezoekers uit Nederland en ver daar buiten bezochte Moulin Blues festival op zullen treden [Nicolette Johns – TBA?].

VRIJDAG 1 MEI
Ralph de Jongh (NL)
WB & The Mercenaries (B)
The Hightones (S)
John the Conqueror (USA)
Joanne Shaw Taylor (UK)
Mavis Staples (USA)
Devon Allman Band (USA)

Lightnin’ Guy Verlinde

ZATERDAG 2 MEI
Hat Fitz & Cara Robinson (IE/AUS)
Daddy Long Legs (USA)
Dry Riverbed Trio (NL)
Lightnin’ Guy Verlinde (B)
Jon Knight and Soulstack (CAN)
The Boom Band (UK)
Selwyn Birchwood (USA)
The 44’s feat Kid Ramos (USA)
Mr. Sipp (USA)
Kent Burnside feat JJ Holiday & Jimmie Wood (USA)
Matt Andersen & The Mellotones (CAN)
T-99

De kaarten zijn on-line (pay-logic) verkrijgbaar óf via de 450 vestigingen van Primera en kosten € 42,50 voor vrijdag 1 mei en € 47,50 voor zaterdag 2 mei. On-Line tickets zijn te koop via deze link.

Indien u besluit de kaarten aan de kassa te willen aanschaffen dan komt er € 7,50 bovenop de genoemde ticket prijzen.

Geef hier uw commentaar