Finse bluessensatie Ina Forsman komt naar de Muziekzolder

Ina Forsman (Fin) & Lightnin’ Guy (B) Band feat. Richard ‘Rootbag’ van Bergen.

­In juni 2013 sloot hij op indrukwekkende wijze het Muziekzolder seizoen 2012­2013 af. En op donderdag 5 maart komt hij weer terug naar de Maasdijk: Lightnin’ Guy Verlinde. Samen met een fantastische begeleidingsband en met dé bluesontdekking van de afgelopen jaren, de Finse zangeres Ina Forsman. En om het feest compleet te maken komt ook nog de Nederlandse gitarist/zanger Richard van Bergen mee! Alom geprezen om de CD ‘Richard van Bergen’s Rootbag’ die in 2014 van zijn trio uitkwam. Dit supertrio & band bewijst ontegenzeggelijk dat goede roots­ en bluesmuziek niet uitsluitend gemaakt wordt door en voor ouwe knarren die lopen te kwarren.
MZ_Ina_Guy_050315-2
Als 17 ­jarig meisje zong Ina Forsman een hartverscheurende versie van ‘All I Could Do Is Cry’ van Etta James uit 1960. Dat was tijdens de finale van het tv­ programma Idols Finland. Vooral de overtuiging waarmee ze die doo­wop/rhythm­and­blues song zong, deed vermoeden dat deze stoere chick nog veel meer in haar mars had. En inderdaad. Als tiener toerde ze al door heel Scandinavië en op haar 18e jaar nam ze haar debuutalbum op met de Helge Tallqvist Band. Een CD die werd verkozen tot “Best Blues Album Off The Year” in haar geboorteland Finland. Vervolgens kreeg Ina een eervolle vermelding op de Europese Blues Challenge in Riga, Letland. Lightnin’Guy haalde de ­ nu 19­jarige ­ zangeres naar Nederland en België. Zodat ook wij nu live kunnen genieten van haar eigentijdse bluessongs gecombineerd met jaren vijftig R&B klassiekers van o.a. Etta James en Slim Harpo. De begeleidingsband bestaat behalve Guy en Richard uit de Vlaamse mondharmonica virtuoos Steven Troch, René Stock op de basgitaar en Erik ‘King Berik’ Heirman achter de drums. En de kenners weten dat het dan een avond vol sexy grooves en swingende roots klanken gaat worden in de Muziekzolder. Geïnspireerd door de zuidelijke staten van Amerika, met een fikse injectie Vlaamse ‘goesting’ en Hollandse meesterschap.

De Muziekzolder is vanaf 20:00 uur geopend waarbij een gast-­DJ de Zolderbezoekers zal vermaken met muziek naar eigen keuze. Het live optreden wordt om 21:45 uur vooraf gegaan door de vertrouwde Muziekquiz gepresenteerd door Jos Vermeer. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol !!!

MZ-Ina&Guy050315

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: