Bas Paardekooper & The Blew Crue op stoom met nieuwe CD en DVD in wording

Gezien & gehoord in Cultuurpodium De Boerderij Zoetermeer: Bas Paardekooper and the Blew Crue [‘Songs From Room 111’ CD release party] op zaterdag 14 juni 2014. Tekst & filmpje door Giel van der Hoeven met foto’s van Arjan Vermeer.

In april 2010 kregen wij de CD ‘The Blues On My Side‘  van Bas Paardekooper & The Blew Crue toegestuurd. Het was de opvolger van zijn eerste EP ‘Hang On To Tomorrow’ uit 2008. Het debuutalbum met zwarte ballades en traditionele bluesrock van deze jonge Nederlandse bluesgitarist die het genre ouderwets goed wist te interpreteren kon hiermee direct op onze steunbetuiging rekenen. Sindsdien toerde hij met zijn Blew Crue niet onverdienstelijk door de Lage Landen als supportact van o.a. Walter Trout, Dana Fuchs en Ian Siegal En heeft Bas zich ook geprofileerd als side-man van de Amerikaanse blues kanjer Eric Steckel. Inmiddels staat The Blew Crue stevig op eigen benen en hebben Bas (gitaar en zang), Wouter Hoek (toetsen en zang), André de Bruijn (basgitaar en zang) en Roel van Leeuwen (drums en zang) een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In december 2012 verscheen het tweede album ‘Broken Heart For Sale’ en afgelopen zaterdag werd in ‘thuishonk’ De Boererij in Zoetermeer alweer de opvolger ‘Songs From Room 111’ gepresenteerd.
Bas Paardekooper & The Blew Crue
Bovendien was er een filmcrew ingehuurd om het concert te vereeuwigen, wat later dit jaar zal worden uitgebracht als live DVD/CD. The Blew Crue is na zeven jaar dus goed op stoom gekomen en Nederland-Bluesland zal dat weten ook! Want inherent aan deze productieve ontwikkelingen staan de promotionele activiteiten onder leiding van het bezielende HS-Agency.  Het lijkt nu of nooit te zijn voor de sympathieke frontman Bas Paardekooper (1981). Aan de ijverige Blew Crue-crew zal dat zeker niet liggen. Ook aan het nieuwe werk niet. Want met ‘Songs From Room 111’ wordt een kamer vol met op Amerikaanse leest geschoeide blues betreden. Wederom een uitgebalanceerde combinatie van donkere ballades en traditionele mainstream bluesrock. Songs die op korte termijn dus ook al te horen (en zien) zullen zijn in frisse live uitvoeringen. Iets wat toch vrij uniek is in Nederland. Gelukkig werd er ook een ruime selectie uit de ‘backcatalog’ ten gehore gebracht in De Boerderij. En dat zal ongetwijfeld ten goede komen van die nog te verschijnen live opnamen. Het verhoogde zéker de vreugde van de release party in twee sets in Zoetermeer.
Bas Paardekooper & The Blew Crue
Een fan-party met grote belangstelling van pers, vrienden, bekenden en… familie. Tijdens de eerste set zagen we Paardekooper senior al wat schuchter en gespannen door de zaal schuifelen. Een blik op de zijkant van het podium deed reeds een tipje van de sluier oplichten. Daar stond de accordeon al te wachten die vader Aad in het tweede bedrijf voor twee songs zou gaan omhangen. Samen met zoon Bas op de akoestische gitaar werd Vaderdag alvast intiem en sentimenteel ingeluid. En zo’n schouwspel is natuurlijk alleen maar goed voor de broodnodige variatie op een live DVD! Maar prioriteit nummer 1 ligt voorlopig nog even bij ‘Songs From Room 111’.  Het album is opgenomen en gemixt in de Schenk Studio te Amsterdam. De mastering van de “great guitarsound” werd gedaan door Sean Magee in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen. Magee had eerder opnamen onder zijn hoeden van o.a. Gary Moore, John Lennon, Captain Beefheart, Deep Purple, Pink Floyd, U2 en vele anderen. Na afloop was het schijfje – al dan niet met gesigneerd hoesje – dan ook direct verkrijgbaar, en vanaf heden is het ook te koop via de bekende download- en verkoopkanalen. De tijd zal leren of ‘Songs From Room 111’ het nieuwe hoofdstuk is dat succes gaat brengen. Het zij Bas en zijn team van harte gegund!
Bas Paardekooper & The Blew Crue
Set 1Bas Paardekooper & The Blew Crue
Room 111
You don’t have to beg no more
Between the lines
When I come around
Broken heart for sale
Another day on the road
Breaking my heart
Why a man needs a woman
Set 2:
Jimi (acc)
Hometown (acc)
Stanger to the blues
Angel walk with me Just say I do
Lose the blues
Nothing lasts forever
Change
Her Silent cries
Toegift:
Gypsy man

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: