PEARL JAM OPENT EUROPESE TOUR IN ZIGGO DOME

Evenals in juni 2012 – waar wij van TBA? ook bij waren – komt Pearl Jam in juni dit jaar wederom voor twee concerten naar Nederland. De 2014 tour wordt op 16 juni en 17 juni afgetrapt in de Ziggo Dome. In 1991 zorgde de debuutplaat van Pearl Jam, ‘Ten’, er in één klap voor dat de band de sterrenstatus kreeg. Inmiddels is de band negen studio-albums, honderden unieke live concerten, bijna even zoveel live bootlegs en ruim zestig miljoen verkochte albums verder. Het laatste wapenfeit van Pearl Jam luidt ‘Lightning Bolt’ en is op 14 oktober 2013 verschenen. Geproduceerd door Brendan O’Brien, is ‘Lightning Bolt’ het eerste studio-album sinds het veelgeprezen Backspacer uit 2009. In de tussentijd vierde de band in 2011 het twintigjarig bestaan met een tour en de film ‘Pearl Jam Twenty’, samen met een bijbehorend boek en soundtrack. Het eerste concert is inmiddels stijf uitverkocht voor de tweede dag zijn er nog enkele kaarten. EDIT: beide concerten zijn inmiddels uitverkocht.

tbapearljamlive

%d bloggers like this: