Ribs en Blues 2014 wordt weer eén groot muziekfeest

Het Ribs en Blues Festival vindt plaats op de Domineeskamp, Raalte tijdens Pinksteren op 7, 8 en 9 juni 2014.

Festivals komen, festivals gaan. Het ene festival is gericht op de hard-core muziekliefhebber, andere weer met een zo commercieel mogelijk ‘businessmodel’. En dan is daar Ribs en Blues ……..het muziekfeest voor de familie!! Het is geheel gratis, heeft een uitgebreid Kids AdventureLand geleid door een heuse Ribs en Blues Sheriff (dit jaar de dertienjarige Dylan ten Doesschate), met het Theaterland  om het wandelende publiek te vermaken. Vorig jaar was er al de chillweide, maar deze ondertussen vertrouwde hangplek smaakte naar meer. Dus dit jaar is er Lounge Land! Een ingenieuze constructie van meer dan 350 pallets op allerlei verschillende hoogtes met lekkere loungekussens, uitzicht op de grote tent en live videobeelden. Dus wilt u even relaxen, dan is dit the place to be! Medialand is dè plek om een glimp van uw favoriete artiest van nòg dichter bij op te vangen. Hier zullen namelijk ook de interviews en mogelijke signeersessies plaatsvinden. Kijk uit naar een gele bus met veranda achter op het terrein bij de Main Stage.  Om lekker rond te neuzen en eventueel wat van de sfeer van het festival mee naar huis te nemen is er de FestivalMarkt. Maar bovenal is er Ribs & More voor de innerlijke mens, waar je vers fruit, kibbeling, pizza, maar vooral spareribs met de originele Yellow Dip-saus kunt verorberen. En om dat alles werkelijkheid te laten zijn, wordt het Domineeskamp in Raalte 3 dagen lang omgebouwd tot het Ribs & Blues dorp. En dit alles ter omlijsting van de 21 rock- en bluesacts die verdeeld over twee podia in twee dagen hun muzikale kunsten mogen vertonen.

Maar voor dat dit mooie gratis festival begint is er de -betaalde- Openingsavond op 7 juni a.s., die (ook) bedoeld is om de rest van het festival te kunnen financieren. De programmeurs van Ribs en Blues zorgen ook dit jaar weer voor een mooie line-up om de Raaltenaren in de sfeer te laten komen voor de rest van het festival. Adje van den Berg (lees ook ons interview met Adje)  is ongetwijfeld de beroemdste gitarist die Twente heeft voortgebracht. Als ‘Adrian’ Vandenberg vergaarde hij wereldfaam met de gelijknamige rockband en daarna volgde een ongekende succesperiode als gitarist van David Coverdale’s Whitesnake. Welnu, Goed KENSINGTONrbnieuws voor de oude fans. Vandenberg’s Moonkings zal naast het spetterende nieuwe eigen werk ook klassiekers van zowel Whitesnake als Vandenberg spelen! It’s ROCKtime: Klokslag 20.00 uur op de Mainstage aan de Domineeskamp. Na het Dijkloze jaar 2013 geeft de De Dijk begin 2014 eerst een zeer beperkt aantal theaterconcerten om daarna weer gas te geven op de podia waar ze zich thuis voelt. Ribs & Blues en De Dijk is al eerder een prachtige combinatie gebleken. Dansen, zweten, zingen! De openingsavond van Ribs & Blues wordt afgesloten door Kensington. Met hun meezingrock van stadionproporties  is deze Utrechtse band eigenlijk al vanaf de oprichting te klein voor Nederland. Gelukkig vergeten de jongens Nederland niet en komen ze graag weer naar Salland.Harmanrb

Op zaterdag 8 juni kun je al vanaf 13.00 uur gaan genieten rock-n-roll, blues, soul en nog veel meer. Ja, de programmeurs van Ribs & Blues hebben aan alles  gedacht: De bluesbeloftes van Nederland en Belgie, John F KlaverSugar Boy & The Sinners en The Bluesbones treden voor u op. Maar ook oude rotten als King of The World, Bökkers spölt de Blues, Drivin’ & Cryin’ ontbreken niet op de lijst. Maar speciale aandacht gaat toch uit naar de engelse belofte Jo Harman. Al in het voorprogramma van Johnny Winter viel ze ons op, kort daarna trad ze al op voor het 200.000-koppige publiek van Parkpop (lees hier ons interview met Jo Harman) en nu komt ze Raalte trakteren op haar populaire songs die goed in de smaak vallen bij blues- en soulliefhebbers. Wellicht dat ze een gastoptreden bij het Rhythm & Blues Orchestra van Jools Holland krijgt? De wens is de vader van de gedachte! De liefhebbers van retro-southern blues zoals the Allman Bros, Tom Waits, etc. zijn goed af met Texas Radio en The Delta SBOFrbaints.

 

Op zondag 9 juni wordt het Ribs & Blues festival afgesloten met oude bekenden als Band Of Friends (Marcel Scherpenzeel met de oude Rory Gallagher Band), Lightnin’ Guy Mighty Gators en Hamilton Loomis. Speciale aandacht van The Blues Alone gaat uit naar de uit Niger afkomstige Bombino, een combinatie van John Lee Hooker, Jimi Hendrix en Santana), Giant Tiger Hooch, die zich volgens de critici Etaleert met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen en The Boom Band, een fantastische mix van blues , southern rock , country , funk en retro-pop op eredivisie niveau. Tweede Pinksterdag  zal de zon gaan schijnen!!!

 

Ribsenblueslogo