Nieuwe Blo Ya Top CD blaakt van energie! -Kom 21 maart naar de Bosuil!

Hen Metsemakers en ondergetekende hebben recentelijk een enerverende sneak preview gehad van het nieuwe album van Blo Ya Top (BYT). Namens www.thebluesalone.nl  voelden we ons vereerd dat de band ons heeft benaderd om de primeur te krijgen dit album een maand voor de officiële release te mogen beluisteren. Tekst Frank Hurkmans met foto’s van Hen Metsemakers.

Nieuwe in aantocht zijnde Blo Ya Top CD blaakt van energie en autenticiteit: de CD presentatie vindt op 21 maart plaats in de Bosuil te Weert!!

Vrijdag 21 februari  zijn we op een geheime plek, een goed verborgen gehouden man’s cave ergens in midden Limburg, bij elkaar gekomen voor een uitgebreide luistersessie. En om maar direct met de deur in huis te vallen:  BYT heeft met haar nieuwe album een zeer on-Nederlandse produktie gemaakt. Het album straalt van begin tot het eind een enorme energie uit met bij tijd en wijle ‘vettige’ uit het moeras getrokken nummers en passages. Muzikaal is dit drietal weer meer nader tot elkaar gekomen ten opzichte van hun vorige CD ‘Why Waltz (If you can Rock‘n Roll)’. Inderdaad geldt ook voor dit nieuwe album dit adagium nog steeds. De nummers hebben erg gevarieerde onderwerpen: zwartgalligheid, de primaire zaken des levens en er staat zelfs een liefdesliedje op. Voor de rest nog een paar verrassingen, maar dat laten we voor wat het is op dit moment van schrijven.IMGP4520

De muzikale basis wordt weer gelegd door het ingespeelde duo Mr. Huge (Paul Heuts-drums) en Mr. E. (Eric Fox – a lot of basses & vocals). Hier geldt weer less is more. Deze ritme tandem legt in alle nummers weer een aantrekkelijke basis om gitarist Mr. Ferguson (Mark Vergoossen – guitars) te laten gieren en tieren. Met hier en daar een gevoelige snaar die we niet gewend zijn van dit trio. Een aantal nummers bevatten gimmicks die in eerste instantie niet opvallen.

De mannen presenteren hun nieuwe CD op 21 maart in Muziekcentrum De Bosuil. Ze doen hier naar ons toe erg geheimzinnig over omdat ze er een spektakel van willen maken. We kregen geen antwoord op al onze vragen, maar het illustere trio werkt aan een happening die hun geweldig optreden tijdens Bospop 2013 (http://www.thebluesalone.nl/2013/07/17/bospop-2013-why-waltz-if-you-can-rock-and-roll/) doet vergeten.

Zonder gekheid: wij doen bij deze een oproep aan iedere rechtgeaarde bluesy rock ’n roll liefhebber 21 maart te noteren als een evenement om naar uit te kijken. Komt allen naar de Bosuil! BYT heeft met hun nieuwe CD materiaal opgenomen dat voorbestemd is om internationaal hoge ogen te gooien. Een deal met een gerenommeerde platenmaatschappij en daarbij horende marketingcampagne gaat daar recht aan doen. Airplay via de grotere radiostations zal volgen met al uitgekozen singles. En ze leggen de lat hoog richting de lancering van de nieuwe CD. Zorg dat je erbij bent, want achteraf spijt hebben is het enig mogelijke alternatief.

IMGP4569

Geef hier uw commentaar