De houdbaarheidsdatum van King Mo

King Mo speelde op 8 december 2013 in de Amer te Amen. Review door Ria Pronk met foto’s van Gerrie van Barneveld

Ze houden ermee op, tenminste in deze samenstelling. Er werd gespeeld, getoerd in het buitenland, muzikanten kwamen en gingen en er werden prijzen gewonnen. Of de houdbaarheidsdatum van bluesband King Mo daadwerkelijk verlopen is kunnen we vanmiddag beoordelen in een bomvolle Amer.

kingmo1133

Dynamiekkingmo1126
Phil Bee neemt nog immer de zang voor zijn rekening. Dat was al zo toen de band zo’n vijf jaar geleden het levenslicht zag. Phil heeft een prettige, soepele bluesstem. Ik mis zo nu en dan wat variatie in volume, klank en kleur; de dynamiek die zo kenmerkend is voor de andere muzikanten van King Mo. Sjors Nederlof wordt gezien als een van de beste bluesgitaristen die Nederland rijk is. Wat hij vanmiddag ook weer uithaalt met de gitaar! In zijn solo’s gaat hij terug van alles naar bijna niets. Adembenemend subtiel. De ritmesectie, bestaande uit bassist Jules van Brakel en drummer Andreas Robbie Carree, legt een basis waarop dat kan. Er zijn ook momenten waarop juist bassist en drummer de schijnwerper op zich krijgen. Andreas beroert de trommels net zo gemakkelijk met blote handen als met stokken en de basgitaar wordt zo af en toe rechtovereind bespeeld, als ware het een contrabas. Ja we beleven boeiende momenten in de Amer. Deze mannen maken geen muziek, ze zijn muziek! En dat is mooi om te zien.

Houdbaarheidsdatum
Er worden nummers gespeeld van de c.d.’s  Sweet Devil (2010), King Mo Live in Holland (2010) en King of the Town (2011). Er wordt een beetje gedold, een grap hier en een grol daar.  Voor het publiek is King Mo nog lang niet “over datum”. Voor de muzikanten is dat  anders. Phil Bee meldt dat hij zich voorlopig een jaartje terugtrekt uit de muziek. Gitarist en ritmesectie gaan door onder de naam Nederlof. Sjors Nederlof is serieus aan het schrijven geslagen.  Het wordt tijd voor “next moves in the bizz of music”: aldus Sjors op zijn website. Er wordt geëxperimenteerd met andere muziekstijlen. En geef hem eens ongelijk. Op zijn leeftijd en met zijn talent mag je ambities hebben en wil je natuurlijk je grenzen verleggen. Ik ben heel benieuwd wat het wordt.

kingmo1298

kingmo1149

kingmo1192

kingmo1382

 

1 thought on “De houdbaarheidsdatum van King Mo”

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: