Americana op Eurovisie Songfestival met Ilse DeLange en Waylon !!

_G209994-BorderMaker

Nadat -vorig jaar- Anouk 9e werd op het Eurovisie Songfestival met -eindelijk- serieuze popmuziek was iedereen benieuwd wie van de Nederlandse muziekiconen er brood in zou zien Nederland in 2014 te vertegenwoordigen. Namen als die van Trijntje Oosterhuis en Armin van Buuren circuleerden in het roddelcircuit. Ook die van Ilse DeLange. Maar dat Ilse DeLange samen met Waylon het podium in Kopenhagen zou betreden was toch wel voor iedereen een verrassing. Speciaal voor het Songfestival zullen ze de countryband Common Linnets vormen. De finale van het Songfestival is op zaterdag 10 mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De halve finales zijn op dinsdag 6 en donderdag 8 mei.

IMGP2513-BorderMakerDeLange heeft er zin in. “Waylon en ik kennen elkaar sinds we als tieners allebei ‘rootsy’ muziek maakten. Sinds dit jaar werken we aan een album in Nashville als ‘side-project’“, vertelt de zangeres en The Voice-jurylid in een persbericht.  Nu treden ze samen naar buiten.

Het Songfestival kwam voor ons beiden individueel regelmatig langs, maar dit gezamenlijke avontuur vinden we allebei zo te gek dat we nu met z’n tweeën gaan.”  “Ik kan niet wachten tot we samen op die bühne staan! Als kind was het kijken naar het Songfestival vaste prik in ons gezin, ik voel me dan ook vereerd!

Waylon denkt er net zo over. “Ik ben vereerd om dit avontuur aan te gaan, samen met Ilse die ik al zolang ken. Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan is stiekem altijd een droom geweest.

Begin maart 2014 presenteren Ilse en Waylon hun muzikale inzending voor het Songfestival. We zijn dan ook benieuwd met welke mix van country, folk, blues en soul Ilse en Waylon het Europese poppubliek denken te veroveren!

Op 21 juni treden DeLange en Waylon, als de Common Linnets, op in de Grolsch Veste in Enschede. De naam Common Linnets is afkomstig van een zangvogel, de Kneu, die in de Twentse heide broedde. Het engelse word voor Kneu is Common Linnet.  Tukkers werden ook wel heikneuters genoemd, afgeleid van de Kneu. Klik hier om tickets voor dit eenmalige event te kopen!

%d bloggers like this: