Vandaag is het zover: de 2e editie van Dijkrock Festival !!

Vandaag is het zover: de tweede editie van het Dijkrock Festival gaat van start.  En na de zo -onverwacht- succesvolle eerste editie van vorig jaar  zal TheBluesAlone? er ook dit jaar weer verslag van doen. Mocht je nog twijfelen en zelfs het -ook dit jaar weer- mooie weer je niet kan besluiten te gaan, lees, luister en kijk dit artikel dan nog s rustig door om te zien wat je dan gaat missen: de schitterende line-up die programmeur en organisator John Voogt voor het Westlandse publiek gerealiseerd heeft. En je moet dan niet vergeten dat Dijkrock een gratis muziekfestival is, waar een podium geboden wordt voor beginnende regionale bands. De Westlandse kraamkamer voor Rockmuziek, zeg maar.

Timetable Dijkrock 2013

14.00 – 14.45 uur Oriax
15.15 – 16.00 uur Joe and the Drummer
16.30 – 17.15 uur Kraakhelder
17.45 – 18.30 uur Toine Scholten Blues Band
19.00 – 19.45 uur Coffin Cadillac
20.30 – 21.30 uur Soul Sister Dance Revolution
22.00 – 23.00 uur Backslash

Om 13:30 is het veld en de fietsenstalling open. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het raadzaam om op de fiets te komen.

dijkrockposterDe openers van dit -nu al- niet meer weg te denken festival wordt verzorgd door Oriax. En dat betekent dus gelijk maar stevig er in beuken met onvervalste Westlandse hardcore Metal. Bekijk en luister dit filmpje maar eens.

Een groter contrast kun je niet bedenken met de vrolijke, meeslepende liedjes van Joe and the Drummer. Deze vier mannen weten een show neer te zetten met een hedendaagse feel en eigen typerende old school geluid. Ze krijgen lovende kritieken over het originele gebruik van hun instrumenten, met deze moderne variant op de ’60s plug&play’-sound. In hun korte bestaan stond deze band ondermeer in Poppodium de Supermarkt, het Paardcafé, waren ze openingsact van de Haagse Popweek 2012, en wonnen zij de Valerius Bandcontest 2013.

Kraakhelder is een Westlandse coverband waarin rock de boventoon voert. Kraakhelder speelt covers van bands zoals Skunk Anansie, Anouk en Metallica. Maar de band heeft ook oog voor toinescholtende wat meer alternatieve geluiden. Zo worden bekende nummers voorzien van meer power en een échte rocksound!

Ook de blues is vertegenwoordigd met de TS Blues Band. TS blues band is ontstaan uit het vroegere Big Dutch. Toine Scholten en zijn mannen spelen eigen nummers aangevuld met het bekendere werk van o.s. Eric Clapton, Jimi Hendrix en vele andere bluesgrootheden.

Psychobilly, Rockabilly, Surf en Punk moet je ondergaan met Coffin Cadillac ! Geïnspireerd door bands als Tiger Army en The Reverend Horton Heat probeert deze muzikale smeltkroes met een overdosis PsychobillySurf, het doffe kale hoofd van Taars (zangert), tegen beter weten in, weer enigszins te laten glimmen. Of zullen de thuisblijvers wederom gelijk krijgen?….PsychoPartyBilly in your face!

Soul Sister Dance Revolution maakt sinds de broeierige zomer van 2009 de Nederlandse podia onveilig met hun stevige alternatieve indie rock. De desert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken Soul Sister Dance Revolution tot een energiek collectief, met een eigenwijze sound.

Backslash is een band geinspireerd op de activiteiten van top gitarist SLASH. Uiteraard blikken we terug op de gouden jaren met Guns & Roses maar zo zijn lenruijrocknummers in de setlist opgenomen van oa. Velvet Revolver, Snakepit (1995 & 2000) en Slash’s solo project met Myles Kennedy. Na de jarenlange tour van Crawlin’ Back eind jaren 90, bleef het bij Len Ruygrok sterk kriebelen om zijn held Slash te blijven evenaren op de podia binnen europa en daar buiten. In plaats van de Tribute to Guns & Roses werd, begin 2000, het idee geboren om vooral ook andere carriere moves van Slash mee te nemen in de setlist. Samen met twee ex bandleden van Crawlin´Back, aangevuld met amsterdammer Gerard Asselman op drums en top schreeuwerd Ruud de Gruijter op zang was de perfecte combi geboren.

Zo … en dat was het overzicht van de muzikale aspecten van het Dijkrock Festival dat vandaag wordt gehouden aan de Nolweg in de Maasdijk met als talkshowhost Giel van der Hoeven. Veld open om 13.30, aanvang 14.00 uur en eindtijd is 23.00 uur!!

Enne …Oh Ja, KOM ALSJEBLIEFT OP DE FIETS. Anders moet je alsnog een heel eind lopen vanaf de plek waar je je auto eindelijk kwijt kunt. En daarbij….. 6 juli wordt de mooiste zomerse dag uit 2013!!

 

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: