Moulin Blues 2013: Internationale line-up van formaat!

Dit jaar alweer voor de 28e keer zal Ospel zich begin mei weer kunnen opmaken voor de jaarlijkse bluesinvasie ‘Moulin Blues’. Dit voornaamste Bluesfestival van Nederland trekt zoals gewoonlijk bezoekers van heinde en ver naar midden-Limburg om er samen met toonaangevende nationale en internationale artiesten een groot en gezelPhoto07lig bluesfeest van te maken. Dit jaar zijn vrijdag 3 en zaterdag 4 mei de datums om in jullie agenda’s te noteren. Dat dit festival voor de bluesliefhebbers veel betekent moge duidelijk zijn en dat werd nog eens extra onderstreept met het toekennen vorig jaar van de ‘Keeping The Blues Alive’ Award 2012 door the Dutch Blues Foundation.

Het programma liegt er weer niet om. De organisatie is erin geslaagd om namen als Walter Trout, Popa Chubby, Curtis Salgado, etc. te contracteren als headliners. Deze zullen de grote tent snel warm laten worden, buitentemperatuur- onafhankelijk zullen we maar zeggen. Naast deze ‘grote jongens’ vallen namen op als Robbert Fossen & Peter Struik die met hun ‘real deal blues’ vorig jaar The Dutch Blues Challenge hebben gewonnen en als eerste Nederlandse band ooit tot de finale doordrongen van de befaamde ‘International Blues Challenge’ in Memphis USA. Reden voor T4947rgbhe Blues Alone? om een afspraak met Robbert te maken voor een interview tijdens het festival.

Laten we daarnaast Carolyn Wonderland, Nathan James, Doghouse Sam, the Monophonics, The Delta Saints (die Jason Ricci vervangen) e.a. niet vergeten!

Beide podia zullen weer barsten van energie, nieuw talent en gevestigde mastodonten. The Blues Alone gaat tot aan 3 en 4 mei nog enkele artikelen besteden aan de artiesten dit dit jaar zullen spelen. Zorg dat je er weer bij bent en maak er weer een grote Big Blues Party van !!

VRIJDAG 3 MEI ZATERDAG 4 MEI

HOOFDPODIUM

Carolyn Wonderland Monophonics
The Delta Saints Andy T Band feat. Anson Funderburgh
Popa Chubby Southern Hospitality
Nathan James Walter Trout
Rev Peyton’s Big Damn Band Curtis Salgado

 

Nikki Hill

 

Sugarboy and The Sinners

 

CJ Chenier & The Red Hot Louisiana Band

MOULIN BLUES CAFE

Philippe Ménard Larry and his Flask
Ralph de Jongh Robert Fossen & Peter Struijk

 

Doghouse Sam and his Magnatones

 

%d bloggers like this: