DijkRock Festival past niet op Westlandse evenementen kalender?!

5

 

Vorig jaar, 21 juli 2012 om precies te zijn, werden de Westlandse muziekliefhebbers verrast door een klein festival, genaamd Dijkrock. De opzet was een uitprobeersel van organisator John Voogt, om een podium te bieden voor lokale bands. En zo kregen jong talent als Legrement, Nailed On A Fence, Smokin’ Cadillac, Pangea en No Comment de kans om zich te presenteren voor het Westlandse publiek. En dit publiek kwam in grote getale kijken en luisteren. Natuurlijk ook voor de trekkers als Mooreblack, muziekveteranen van het eerste uur en Westlands trots Yasmin (speelde op Bospop en vele andere nationale festivals). Het was moeilijk een inschatting te maken hoeveel bezoekers 21 juli zouden verschijnen. Eerste schattingen lagen rond de 150 bezoekers. Maar in de aanloop naar de festivaldag zagen we op dit online magazine al dat de aankondiging door veel, heel veel mensen gelezen werd. Daaruit kwamen nieuwe schattingen van tussen de 500 en 1000 mensen. Het werden er uiteindelijk rond de 1000!! Klaarblijkelijk voldeed dit festival aan een behoefte. Jong talent van eigen bodem doet het goed tussen de kassen.

Op basis van dit succes besloot de organisatie om er een tweede jaar aan te plakken. Met de ervaring van vorig jaar zouden ze nog beter voorbereid zijn op het enthousiasme van de westlandse muziekliefhebbers. Maar de gemeente Westland denkt daar anders over. Onlangs is besloten de DijkRock organisatie geen vergunning te verlenen vanwege de al overvolle Westlandse evenementenkalender en de problemen die de hulpdiensten zouden hebben bij het bereiken van het Festivalveld. Maar organisator John Voogt laat het er niet bij zitten. Op 6 maart a.s. kun je hem vinden in de raadszaal om zijn festival met hand en tand te verdedigen.

Wij van The Blues Alone waren er bij vorig jaar en zijn ook van mening dat dit mooie initiatief niet zomaar in de kiem gesmoord mag worden. Uiteraard moet de organisatie voldoen aan alle richtlijnen maar laat DijkRock dan ook wel de kans krijgen dat te laten zien. Naast het jaarlijkse binnenfestival van Blues aan Zee in november, het fameuze zomerfestival van Waterpop in augustus is DijkRock een welkome aanvulling in het toch al zo magere muziekaanbod in het Westland.

5 Responses

 1. Peter v Elswijk

  EEN ALLERLAATSTE

  Als je de westlandse vlag met die 5 witte en groene banen wat ronder maakt, golvender dus, en je plaatst daar muzieknoten tussen dan heb je een hele mooie nieuwe vlag.

  Peter.v Elswijk

 2. Peter v Elswijk

  Nog even iets,
  De westland marathon, de wollebrandcross, en ik zeg dit met alle respect want, vooral de laatste, is wel voor een zeer goed doel,maar bij deze evenementen kan het Westland wel gemobiliseerd worden. Hier staat wel de hele politiemacht langs de lijn om de veroorzaakte chaos in goede banen te lijden. Maar dit zijn evenementen waarbij het Westland in ‘the picture”kan staan.
  Het cultuurbeleid is altijd 0 gweest en zal voorlopig wel 0 blijven.
  Men is er hier nog steeds van overtuigd dat het Westland een tuinbouwgebied is. nou….kijk eens om je heen, en weer met alle respect voor diegenen die in deze branche werkzaam zijn, maar de een na de ander valt om…sterker nog na een gedwongen verkoop van bedrijf of gewoon ontslag zoekt men steeds meer het culturele. Dit ziet de gemeente niet, wil men ook niet zien omdat men daar zelf niet uitspringt, om de doodeenvoudige reden….MEN HEEFT ER GEEN VERSTAND VAN.
  Gr
  Peter v Elswijk

 3. Peter v Elswijk

  Helemaal mee eens Arjan.
  Ik wens John dan ook veel succes en vooral veel sterkte.
  Las ik pas niet ergens in de locale media dat de gemeente cultuur steunde…..MCW,OUDE BERNADETTE GEBOUW, RABOBANK…..
  nou …dat zal dan ook wel een wassen neus zijn of in ieder geval een die binnen een paar jaar uitelkaar spat.
  Vr gr
  Peter v Elswijk