Steve Vai keert terug naar Tilburg 16/11/12


Vrijdag 16 november:
Steve Vai + Beverly McClellan (Story of Light Tour)
Locatie: 013 Tilburg, Dommelsch Zaal
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: € 45,00 ex. serv.kosten
Foto’s: © Craig Hunter Ross / Premier Guitars

De Amerikaanse gitaarvirtuoos Steve Vai komt weer terug naar Tilburg. “Weer terug?” Jawel! Want de 52-jarige New Yorker stond in 1988 al eens op het Monsters of Rock festival in het stadion van Willem II. Destijds in de band van David Lee Roth waarin hij op uitnodiging van vriend en basvirtuoos Billy Sheehan drie jaar eerder terecht was gekomen. Vai had toen al samenwerkingen achter de rug met de band Alcatrazz (als opvolger van Yngwie J. Malmsteen) en met de legendarische Frank Zappa (1980-1982). 

Geen ‘kleine jongen’ dus die Stevie Siro Vai! Maar als kleine jongen (van 14 jaar) kreeg hij wel al gitaarles bij Joe ‘Satch’ Satriani, een van de grootste gitaristen van eind 20e en begin 21e eeuw. Satriani & Vai starten samen in 2005 het prestigieuze G3 project waarmee ze met wisselende gastgitaristen instrumentale gitaarmuziek spelen en over de hele wereld toeren. De lijst gitaargiganten waar Steve Vai verder nog mee speelden is te lang om hier op te sommen. Maar het zegt voldoende over de onmetelijke waardering die Vai krijgt van zowel collega’s als fans. Op verzoek van de meester zelf, komt nu Beverly McClellan uit Florida mee op tournee. Beverly was een deelneemster tijdens het eerste seizoen van de Amerikaanse TV-serie The Voice, en is multi-instrumentalist. Ze kan overweg met – houdt u vast – de piano, gitaar, trompet, hoorn, mandoline, ukelele, basgitaar, djembe en met een grote verscheidenheid aan drums en percussie. “De eerste keer dat ik Bev zag optreden was bij een Recording Academy evenement en ik was direct gefascineerd en gebiologeerd door haar. De macht en controle die ze over haar stem heeft is meesterlijke en zeer natuurlijk. In alles wat ze doet straalt ze, als een helder licht. Ze is een prachtige zeldzame en kleurrijke exotische vogel die haar vleugels voor iedereen spreidt”, aldus Steve Vai. Dat belooft dus wat te worden in Tilburg!

Presenting the 2012 EVO Experience!
Voor de échte liefhebbers en de lieve prijs van € 250,- biedt Steve Vai ook nog eens een inclusief pakket waarmee je enkele uren voor de show een inside kijkje achter de schermen mag nemen. Met o.a. het bijwonen van de band soundcheck en een intieme open groepsdiscussie met Steve zelf. En nog veel meer goodies…

EVO VIP package includes: Meet and Greet, Q&A Session, Sound Check, Exclusive Tour Laminate, Print of Handwritten Score, Autographed 8×10 Photo, Vai Guitar Picks, Vai Sticker, Autographed Vai/DiMarzio Guitar Strap, 2012 The Story of Light Tour Program.

NAMM 2012 – Steve Vai signs autographs after unveiling his new Carvin signature Legacy 3 amp.

 

 

Geef hier uw commentaar