The Black Keys: van garage naar concerthal [03/12/12]

Concert aankondiging:
Maandag 03 december 2012:
 The Black Keys
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: € 32,00 – 38,00 (ex. serv. kosten)
Foto’s: www.theblackkeys.com

Al bijna tien jaar geleden noemde zanger Jan Hidding van de Twentse band Cuban Heels  het Amerikaanse bluesrock-duo The Black Keys uit Akron (Ohio) als één van zijn favoriete bands. Zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney waren net de garage en de kleine clubs ontgroeid.  Maar al spoedig speelde ze als supportact van artiesten als Beck en Pearl Jam. En, in 2008 ook op een speciaal benefietconcert voor presidentskandidaat Barack Obama.

Maar na het verschijnen van hun zesde album ‘Brothers’ (2010) volgde ook de massale publieke erkenning. En na de opvolger ‘El Camino’  in december 2011 nam de populariteit van deze twee ras livemuzikanten echt ongekende vormen aan. De melodieuze sleazy garageblues was plotseling te horen in de hitlijsten, bij commercials, tv-series, talkshows, in grote concertzalen en op festivals.

Inmiddels staan Auerbach & Carney dan ook met twee vaste tourleden Gus Seyffert (bas/backing vocals) en John Wood (keyboards/gitaar/percussie/backing vocals) op de podia. In deze samenstelling waren The Black Keys ook te zien op Lowlands 2012  (Uitzending Gemist) waar een volgepakte Alphatent zowat uit het tentzeil scheurde tijdens de hits ‘Lonely Boy’ en ‘Gold On The Ceiling’. Gelukkig heeft de band hun muzikale ziel en diepgang – met rauw groovy gitaargeluid en retestrakke drums – niet verloren na al die jaren.

Ben jij benieuwd of je op 3 december in de Amsterdamse Ziggo Dome ook deze Zuid-Amerikaanse taferelen kan verwachten bij de altijd sobere The Black Keys? Er zijn nu (10/10/12) nog een aantal kaarten beschikbaar via Livenation! Telefonische verkoop via: 0900 – 300 1250 (45 cpm). [support act: The Maccabees].

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: