Ellen ten Damme met nieuwe show ‘SPITZ!’ i.s.m. SCAPINO BALLET

[editor: Hier kun je ons interview met Ellen lezen voor haar optreden in Rijswijk op 14 maart jl.]

Ellen ten Damme is een bijzondere samenwerking aangegaan met het Scapino Ballet Rotterdam. Het resultaat is “SPITZ!”: een uitdagende mix van nieuwe muziek, nieuwe choreografieën en spectaculaire visuals!

Vanaf 10 februari is ‘SPITZ!’ door het hele land te zien in de grote zalen. De première is op 7 maart in de Stadsschouwburg Haarlem, verder is de show onder andere te zien in het Chassé Theater Breda, Oude Luxor Rotterdam en 21 en 22 april in Koninklijk Theater Carre.

‘SPITZ!’ is een show van uitersten waarin relationele ontmoetingen centraal staan. Van intiem en persoonlijk tot groots en uitbundig.  Acht dansers vergezellen Ellen en haar band. De visuals worden aangestuurd door de laatste innovaties op het gebied van beeldprojectie.

De muziek is Nederlandstalig, afkomstig van haar (gouden) album ‘Durf Jij?’ en haar nieuwe album ‘Het Regende Zon’ dat dit voorjaar zal verschijnen.

De teksten van de liedjes zijn afkomstig van Ilja Leonard Pfeijffer, Harry Mulisch, Remco Campert en Ellen ten Damme zelf. De regie is in handen van Eva Bauknecht, de choreografie wordt verzorgd door Ed Wubbe (Scapino Ballet), de muziek is gecomponeerd door Ellen ten Damme.

Na de alom bejubelde tournees ‘Circque Stiletto’  en ‘Durf Jij?’ speelde Ellen begin dit jaar met het Amsterdam ‘Sinfonietta’ een zeer succesvolle tournee in de grote concertzalen van Nederland. De Telegraaf: “Geen discussie over de ster van die avond, want dat was er maar één. Ten Damme zong niet alleen prachtig, maar intoneerde daarbij uitmuntend en de zaal voelde ieder woord. Anno 2012 hebben we in dit kikkerlandje weinig vakvrouwen van haar kaliber”

In 2009 nam Ellen’s carrière een interessante wending: na drie Engelstalige albums bracht ze haar eerste Nederlandstalige album ‘Durf Jij?’ uit. Het resultaat van een vruchtbare samenwerking met meesterdichter Ilja Leonard Pfeijffer. In 2010 ontving ze voor dit album een gouden plaat en won ze de Gouden Notenkraker (de onderscheidende prijs ván uitvoerende kunstenaars vóór uitvoerende kunstenaars) voor haar ingetogen  voorstelling ‘Durf Jij’ en het spectaculaire ‘Cirque Stiletto’.  Een logisch vervolg hierop is “SPITZ!”.

Ellen ten Damme zal met “SPITZ!” (dus inclusief band, dansers en visuals) later dit jaar te zien zijn op festivals en in poppodia.

Verder, verder!
Op de datum van de eerste voorstelling, 10 februari, zal tevens de eerste single ‘Verder, verder!’ van het komende album ‘Het Regende Zon’ uitgebracht worden.


www.ellentendamme.nl

Ellen ten Damme – Spitz!
10-02-2012 Hanzehof, Zutphen
24-02-2012 Theater De Vest, Alkmaar
01-03-2012 Theater Heerlen
06-03-2012  Stadsschouwburg Haarlem
07-03-2012 Stadsschouwburg Haarlem
13-03-2012 Theater de Maaspoort, Venlo
14-03-2012 De Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
19-03-2012 Oude Luxor Theater, Rotterdam
24-03-2012 Chassé Theater, Breda
31-03-2012 Theater De Meenthe, Steenwijk
12-04-2012 Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
17-04-2012 Theater Markant, Uden
21-04-2012 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
22-04-2012 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Geef hier uw commentaar