King MO nog groovyer Europa in

foto’s van Arjan Vermeer en King Mo

King MO gaat het komend jaar touren in diverse landen in Europa. Zo zijn er al boekingen binnen voor festivals in Polen, Engeland, Luxemburg en Belgie. In Duitsland zal de band wederom een clubtour gaan doen in oktober en november. Eerst staat er in Duitsland echter op 29 maart een voor de band belangrijk optreden op het programma, in de ‘Harmonie’ in Bonn. Dit is de zaal waar veel legendarische Rock Palast concerten werden en worden opgenomen die door de WDR ook in Nederland worden uitgezonden. De nationale Duitse radio zender D-Radio gaat het concert integraal opnemen en op een later tijdstip uitzenden. Het tweede belangrijke evenement vindt op 9 april plaats, de uitreiking van de Dutch Blues Awards. King Mo heeft vijf nominaties ontvangen.

Met de vaste aanstelling van Jules van Brakel op bass en Andreas Robbie Carree op drums heeft de band ook weer een vaste line-up, King MO 2.0 ‘so to speak’! En met die nieuwe line-up wordt op het ogenblik hard aan nieuwe nummers gewerkt. De eerste jam sessies hebben al duidelijk verrassende dingen opgeleverd. “Andreas Robbie en Jules zijn duidelijk een andere ritme sectie dan wat we gewend waren, veel funkyer en groovyer“, aldus Phil B. “Het waren o.a. nummers als ‘Take me as I am’ en ‘I was wrong’ van de ‘King of the Town’ CD die Andreas Robbie erg tot verbeelding hebben gesproken om bij King Mo te gaan drummen”. Over een eventueel nieuwe Cd zegt Phil: “Uiteraard zal een mooie bluezy slow en een lekkere shuffle niet ontbreken, maar de band beweegt zich op meerdere vlakken dat is nu al duidelijk“. Wanneer er weer de studio ingedoken gaat worden is nog onbekend, maar met de ambitie die de band heeft zal het mogelijk nog dit najaar zijn.

Het is in ieder geval best mogelijk dat je enkele nieuwe nummers gaat horen tijdens de 2 club gigs in de Thom’s Inn, Den Haag (4 maart) of in The Box in Katwijk (24 maart).

Voor de volledige lijst van optredens en nieuwtjes : http://kingmo99.com/

Geef hier uw commentaar

%d bloggers like this: